ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΕΛ Α.Ε.

          Αρ.Πρωτ. 435                                                                                                                                                 Θεσσαλονίκη 20/9/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Το σχέδιο και οι “συμφωνίες” της προηγούμενης Κυβέρνησης για το ξεπούλημα της συγκοινωνίας σε νέους ιδιώτες, συνεχίζεται με “επιτυχία” και συνέπεια και από τη νέα Κυβέρνηση.

Η αποδόμηση του Ο.Α.Σ.Θ. από τους προηγούμενους και το άνοιγμα κερκόπορτας με την ψήφιση νόμου για παραχώρηση γραμμών στην ΚΤΕΛ Α.Ε., εξυπηρετεί και τους νυν καθώς δημιουργεί την αίσθηση στους πολίτες ότι ο Δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών είναι επιβλαβής και ασύμφορος ….. Την τακτική και πολιτική των ιδιωτών για θέματα κοινωνικής πολιτικής και παροχή εξυπηρέτησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε εργαζόμενους σε απομακρυσμένες περιοχές κ.τ.λ. την ξεχνούν όλοι. Προφανώς αγνοούν επιλεκτικά ότι το μόνο κίνητρο του ιδιώτη είναι το κέρδος.

Εύλογο και το ερώτημα, εάν τα χρήματα που επιδοτούν για την διασφάλιση του κέρδους στα ΚΤΕΛ τα έριχναν για την επισκευή των λεωφορείων, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν θετικά;

Εύλογα τα ερωτήματα, αναπάντητα όμως….

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μετέβη στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρμόδιο για τα ως άνω θέματα Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών σε μια εκτενή συζήτηση και κατάθεση από την πλευρά μας των διαφωνιών για την εκ νέου εκχώρηση έργου στην ΚΤΕΛ Α.Ε.

Παράλληλα εξετάζουμε την νομική πλευρά της όλης διαδικασίας.

Τα κίνητρά μας δεν εστιάζουν μόνο στην προάσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων.

Η συγκοινωνία και το κοινωνικό της έργο αποτελούν κομμάτι του εργασιακού μας βίου και θα αγωνισθούμε για την προάσπισή της.

Με σοβαρότητα προετοιμαζόμαστε για τα εργασιακά ζητήματα που σύντομα θα καλεσθούμε να αντιμετωπίσουμε και αφορούν το εργασιακό μας μέλλον.

Διαρροές ψιθύρων και διασπορές δήθεν έγκυρων πληροφοριών, δεν μας αγγίζουν και πρέπει οι συνάδελφοι να τις αγνοούν.

Η Δυναμική συσπείρωση όλων γύρω από το Συνδικάτο, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά τον πυλώνα της διασφάλισης  και της πορείας μας στο εργασιακό μας μέλλον.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ.K