ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ

 

 

              Αρ. πρωτ. 545                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη 20/1/2020

 

 

Προς

Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Θ.

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στον Ο.Α.Σ.Θ. τα τελευταία χρόνια παραμένει αμετάβλητη. Η τραγική κατάσταση της συγκοινωνίας συνεχίζει να ταλαιπωρεί επιβατικό κοινό αλλά και εργαζόμενους.

Η οργή και αγανάκτηση του επιβατικού κοινού έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Αντιστοίχως οι εργαζόμενοι στην κίνηση βιώνουν απίστευτες καταστάσεις καθώς λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό είναι οι καθημερινοί κύριοι αποδέκτες των οργισμένων αντιδράσεων των επιβατών.

Σε πολλές των περιπτώσεων οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται σε απλή κατάθεση παραπόνων.

Οι ύβρεις σε προσωπικό επίπεδο και οι προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί προς εργαζόμενους που καλούνται να βρίσκονται σε ηρεμία για την εκτέλεση του κοινωνικού έργου μεταφοράς και εξυπηρέτησης με Ασφάλεια των επιβατών, έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

Παράλληλα πλέον αυξητικές τάσσεις καταγράφονται και στις συμπεριφορές βίας προς τους εργαζόμενους με χειροδικίες καθώς και σήμερα εκ νέου οδηγός (...................Α.Μ......) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού λόγω του γεγονότος ότι το λεωφορείο που οδηγούσε αδυνατούσε να επιβιβάσει άλλους επιβάτες αιτία της υπερφόρτωσης.

Κύριε Πρόεδρε, κάνουμε έκκληση για λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων αλλά και για επίσπευση ενεργειών ανασυγκρότησης της συγκοινωνίας στην πόλη μας με την επισκευή των οχημάτων αλλά και έλευσης νέων λεωφορείων.

Από την πλευρά μας σας ενημερώνουμε ότι για την προάσπιση των συναδέλφων μας θα προβούμε στην χρήση κάθε ένδικου μέσου, ενώ επιφυλασσόμεθα για λήψη αποφάσεων αγωνιστικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για την άσκηση βίας προς συναδέλφους μας εργαζόμενους στην κίνηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                    ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.