ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

          Αρ.Πρωτ.   590                                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη 28/2/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

 

Συνάδελφοι – σσες

Για άλλη μια φορά η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη μια ιογενή απειλή.

Αυτή την φορά ονομάζεται CORONAVIRUS (κοροναϊός).

Καθημερινά, παγκόσμια, ανά χώρα αλλά και ανά εργασιακό χώρο εκδίδονται πλέον οδηγίες για τον περιορισμό του ιού και την αντιμετώπισή του.

Σε μια τέτοια ενέργεια προέβη και ο Ο.Α.Σ.Θ. δια των υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων και Ιατρών Εργασίας.

Πέραν της τήρησης των υποδεικνυομένων τρόπων αντιμετώπισης, αυτό που οφείλουμε να τονίσουμε μετά από σειρά συνομιλιών με φορείς και ιατρικούς κύκλους είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταβληθούμε από πανικό. Απεναντίας λέμε ναι στην σύνεση και ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι η παγκόσμια αλλά και εγχώρια αισχροκέρδεια επενδύει στον φόβο και τον πανικό των λαών. Μια ματιά σε άδεια ράφια Σούπερ Μάρκετ και εξαφάνιση σχετικών αναλώσιμων (μάσκες – αντισηπτικά) επιβεβαιώνει τα παραπάνω…..

Τονίζουμε ότι με ψυχραιμία σοβαρότητα αλλά και αίσθημα ευθύνης έναντι των εργαζομένων το Συνδικάτο παρακολουθεί και διαρκώς προσπαθεί να ενημερωθεί από τα πλέον υπεύθυνα άτομα και φορείς για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις αυτού του ιού και αναλόγως στο μέτρο του εφικτού να προχωράμε σε ενέργειες αντιμετώπισης και προστασίας των εργαζομένων.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. και αναλόγως των οδηγιών θα παρακολουθούμε την εφαρμογή τους.

Αρχικώς μετά από προσφορά ατόμων που βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους της συγκοινωνίας στην πόλη μας διανέμουμε υλικά υγιεινής χώρων ενώ παράλληλα στην πορεία θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα (διανομή αντισηπτικών κ.τ.λ.).  

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                      ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.