ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 23.7.2020

           Αρ. πρωτ.   722                                                                                                                                        Θεσσαλονίκη 23/7/2020

 

 

 

Προς

Τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών

κ. Καραμανλή Κωνσταντίνο

ΚΟΙΝ.1. Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής

                  κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο                  

  1. Υφυπουργό Μεταφορών

                  κ. Κεφαλογιάννη Ιωάννη

  1. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών 

                  κ. Σταθόπουλο Νικόλαο

  1. Πρόεδρο Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ.

                  κ. Σκόδρα Γεώργιο

 

Θέμα : Προγραμματισμός κοινής συνάντησης

 

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τις επανειλημμένες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. και των εκπροσώπων του Συνδικάτου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την μη εφαρμογή άρθρων της ισχύουσας Σ.Σ.Ε. αλλά και συνυπογραφή  νέας Σ.Σ.Ε., το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι επιβάλλεται κοινή συνάντηση μεταξύ των δύο συναρμόδιων Υπουργείων, Μεταφορών και Οικονομικών, Διοίκησης Ο.Α.Σ.Θ. και εκπροσώπων του Συνδικάτου Εργαζομένων  για εξεύρεση λύσεων και άρση των εμποδίων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι απέδειξαν έμπρακτα ότι στηρίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. για την ανάταση της Συγκοινωνίας της πόλης.

Αντί για επιβράβευση όμως βρέθηκαν να χάνουν κοινωνικές παροχές που είχαν συνυπογραφεί στην προηγούμενη Σ.Σ.Ε, και παράλληλα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες περικοπές στην μισθοδοσία τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση κοινής συνάντησης όπου μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο να αρθούν τα εμπόδια που προκύπτουν, ώστε εργαζόμενοι και Διοίκηση να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος της συγκοινωνίας στην πόλη μας που διακατέχει τους χιλιάδες καθημερινούς επιβάτες.

 

 

Αντιλαμβανόμαστε τον φόρτο εργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων, ευελπιστούμε όμως σε άμεση ανταπόκριση του αιτήματος μας καθώς η αγωνία των 2.000 και πλέον εργαζομένων στον ΟΑΣΘ καθημερινά κορυφώνεται.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                       ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.