Στάση Εργασίας 03-10-18

Αρ.Πρωτ. 177                                                                                               Θεσσαλονίκη 3/10/2018

 

                                                                                               ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                                       ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

                                                                                     ΑΠΟ ΩΡΑ 19:00΄ έως πέρας

                                                                                                           και

                                                                              ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι – σσες

Οι μάσκες απροκάλυπτα πλέον πέφτουν. Οι προ 2ετίας καταγγελίες μας  ότι μεθοδεύεται ο οικονομικός στραγγαλισμός του τότε Ο.Α.Σ.Θ. για να ξεπουληθεί σε “κουμπάρους” και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, παίρνουν πλέον σάρκα και οστά.

Αιφνιδίως χθες το βράδυ κατατέθηκε εκπρόθεσμη τροπολογία του Υπουργού Μεταφορών η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί στην σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, για τον κατακερματισμό και εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Θ. (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και σε άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη  γι’ αυτή την πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και εργαζομένους των δημοσίων συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. διαφωνούμε με αυτή την προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που πριν ένα μόλις χρόνο κρατικοποιήθηκαν από την σημερινή Κυβέρνηση.

Καλέσαμε τα κόμματα και τους Βουλευτές της Βουλής,  την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς ν’ αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης.

Τους προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ., ακόμη κι αν δεν αποτραπεί η ψήφιση της απαράδεκτης τροπολογίας, θ’ αγωνισθούμε για να μην εφαρμοσθεί αξιοποιώντας κάθε μορφή μέσου που μας παρέχει ο νόμος.

Η ζωή και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων δεν ξεπουλιούνται σε μια νύχτα με προειλημμένες αποφάσεις.

Θα μας βρουν αντιμέτωπους με κάθε μορφής Αγώνα – όπως καλά ξέρουμε και έχουμε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια – έχοντας σαν κυρίαρχο όπλο την Αγωνιστική Συσπείρωση ΟΛΩΝ των Εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ Του Αγώνα σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου με Στάση Εργασίας  από 19:00΄έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη Γενική Απεργία.

Αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 11:00΄καλείσθε στα Γραφεία του Συνδικάτου για την παρακολούθηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας.

 

                                                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.