Αποτελέσματα Συνάντησης Υ.ΜΕ. 8-10-18

Αρ.Πρωτ. 189                                                                                                                                          Θεσσαλονίκη 9/10/2018

 

                                                                                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Συνάδελφοι – σσες

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8/10/2018 η προκαθορισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών  (που αποτέλεσε την αιτία αναστολής των κινητοποιήσεών μας) μεταξύ του Υπουργού κ. Σπίρτζη Χρ. του Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. και της διαπαραταξιακής εκπροσώπησης του Συνδικάτου μας.

Στην διαδικασία της συζήτησης τέθηκαν εγγράφως από την πλευρά των εκπροσώπων μας σειρά ζητημάτων που απασχολούν όλους εμάς τους εργαζόμενους και απετέλεσαν την αφορμή των πρόσφατων κινητοποιήσεών μας.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα επίμαχα άρθρα της τροπολογίας για την φιλετοποίηση της συγκοινωνίας και κυρίως η διασφάλιση των εργαζομένων καθώς και η μεταφορά ΟΛΩΝ των συναδέλφων στην Α.ΣΥ.Θ. Α.Ε.

Από την πλευρά του Υπουργού τονίσθηκε, παρουσία όλων των παρευρισκόμενων, η εκ νέου δέσμευσή του για την πλήρη διασφάλιση όλων των εργαζομένων και η άμεση σύσταση επιτροπής (με συμμετοχή μας) για διαμόρφωση διασφάλισης θεσμικών, εργασιακών και κανονισμών καθώς επίσης για την αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού σχεδιασμού και συνλειτουργία με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος όπως η σύσταση υγειονομικής επιτροπής στην Θεσσαλονίκη για την αποφυγή της ταλαιπωρίας του εργαζόμενου που νοσεί με βαριά πάθηση, να μεταβαίνει στην Αθήνα, ως ορίζει ο νέος νόμος, για την διαδικασία των επιτροπών.

Για όλα τα αποτελέσματα της συνάντησης, την ουσία των δεσμεύσεων από την πλευρά του Υπουργείου καθώς και για τις επόμενες κινήσεις μας θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στην προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την προσεχή ΠΕΜΠΤΗ 11 Οκτώβρη πρωί – απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

 

 

                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                              ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.