Ενημέρωση για τα κλιματιστικά

Αρ.Πρωτ. 117                                                                                                                        Θεσσαλονίκη 5/6/2018

 

 

                                                                                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Κλιματιστικά λεωφορείων

Διανύουμε πλέον καλοκαιρινή περίοδο, και το γνωστό και επαναλαμβανόμενο – επί σειρά ετών – πρόβλημα δυσλειτουργίας των κλιματιστικών στα λεωφορεία συνεχίζεται.

Κλιματιστικά που δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν, κλιματιστικά που όταν λειτουργούν πιέζουν τον κινητήρα και αυξάνουν την θερμοκρασία του, σε άλλους τύπους λεωφορείων μειώνουν σημαντικά την δύναμη ροπής κινητήρα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ξεκινήσουν και άλλες πολλές αιτίες δημιουργούν το πάζλ της εικόνας των λεωφορείων του Οργανισμού.

Αποτέλεσμα η καταπόνηση εργαζομένων οδηγών αλλά και επιβατικού κοινού που δικαίως διαμαρτύρεται αλλά δυστυχώς αυτός που τα “ακούει” είναι ο οδηγός.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή θέση του Ο.Α.Σ.Θ. ως προς την κατάσταση των οχημάτων, όπως επίσης και την ανάγκη εξυπηρέτησης των χρηστών της συγκοινωνίας.

Όμως και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι είναι άνθρωποι, που δουλεύουν σε συνθήκες καταπόνησης.

Τονίζουμε ότι σε ημέρες και ώρες που η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια ανοχής, και υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας κλιματισμού, επικοινωνούμε με το συνεργείο και οδηγούμε το λεωφορείο για αντικατάσταση.

Παράλληλα και όταν ακόμη δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, συμπληρώνουμε στο δελτίο βλαβών του λεωφορείου οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας σχετικά με πιθανή βλάβη ή αιτία υπολειτουργίας των κλιματιστικών.

Εφαρμογή άρθρων συμπληρωματικής Ε.Σ.Σ.Ε.

Συνεχίζεται η αντιμετώπιση διαδικαστικών ζητημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή των άρθρων της συμπληρωματικής Ε.Σ.Σ.Ε. κι έχει να κάνει με οικονομικές παροχές.

Στο εξοφλητήριο μηνός Μαίου θα αποτυπωθούν οι κάτωθι οικονομικές παροχές.

  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί:

Θα καταβληθούν τα ποσά συμμετοχής των παιδιών σύμφωνα με τις αποδείξεις που κατέθεσε ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Τονίζουμε ότι εφεξής πλέον θα πρέπει ο κάθε συνάδελφος που έχει παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό, να προσέρχεται στο 2ο όροφο των γραφείων του Ο.Α.Σ.Θ. και να προμηθεύεται βεβαίωση στοιχείων του Ο.Α.Σ.Θ. την οποία κατόπιν θα την προσκομίζει στο Βρεφονηπιακό Σταθμό των παιδιών του. Με τον τρόπο αυτό πλέον ο εργαζόμενος δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις (ΙΚΑ-Εφορία) . Πληροφορίες στο εσωτερικό τηλέφωνο 194.

  • Άρθρο 2 χρηματική ενίσχυση γέννησης τέκνων και κοινωνικής αλληλεγγύης

Καταβάλλονται τα ποσά γέννησης και εξωσωματικής τα οποία υπόκεινται σε κρατήσεις μόνο φόρου.

Καταβάλλονται επίσης στους αιτούντες ενδιαφερόμενους τα ποσά κοινωνικής αλληλεγγύης του ίδιου άρθρου τα οποία δεν απαλλάσσονται κρατήσεων.

  • Άρθρο 3 επιδότηση φοίτησης τέκνων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ εκτός νομού Θεσσαλονίκης.

Καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό στους δικαιούχους του σχετικού άρθρου. Το ποσό υπόκειται σε κρατήσεις φόρου μόνο.

  • Παράλληλα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο συμφωνίας και διόρθωσης μισθολογικών εκκρεμοτήτων καθώς και στην ολοκλήρωση ελέγχου της αναδρομικότητας των όποιων διαφορών προκύπτουν κατά περίπτωση.

Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

 

 

 

                                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                    ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.