ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

           Αρ.Πρωτ. 298                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη 21/1/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι – σσες

Το Συνδικάτο στα πλαίσια των διεκδικήσεων είχε πετύχει να διασφαλίσει δια συμβάσεων και νόμου σε περίπτωση πλεονάσματος του ασφαλιστικού κεφαλαίου αυτό θα διανέμεται σε εργαζόμενους οδηγούς που δεν εμπίπτουν σε ατυχήματα υπαιτιότητας.

Το έτος 2014 προέκυψε πλεόνασμα ύψους 982.647,80€.

Με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2014 ζητήσαμε την καταβολή του από την τότε Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Στην άρνηση του τότε εργοδότη απαντήσαμε με αγωγή διεκδίκησης των χρημάτων μας (ημερ. Κατάθεσης 22-6-2016) και έκδοση απόφασης 21-3-2017 η οποία μας δικαίωσε.

Στην πρωτόδικη απόφαση ο Ο.Α.Σ.Θ. άσκησε το δικαίωμα της έφεσης η οποία εκδικάστηκε 5-2-2018 και εκδόθηκε απόφαση 10-12-2018 που εκ νέου δικαιωθήκαμε.

Με την παραλαβή της καθαρογραμμένης απόφασης του εφετείου στις 17-12-2018 που δικαιώνει τους 15 συναδέλφους που κατέθεσαν αγωγή, καταθέσαμε έγγραφο και την απόφαση προς τον Ο.Α.Σ.Θ. για εκτέλεση και καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Στις 17-1-2019 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Θ.  ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων έθεσε το θέμα (εκτός ημερήσιας διάταξης) της καταβολής των χρημάτων προς τους δικαιούχους εργαζόμενους.

Η θέση του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ. στην τοποθέτησή του επί του θέματος, ήταν ότι η καταβολή των χρημάτων πρέπει να μεταφερθεί στην εκκαθάριση του Ο.Α.Σ.Θ. και αντιστοίχως δήλωσε ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα καταθέσει γνωμάτευση – εισήγηση από Νομικούς συμβούλους που θα εδραιώνουν την άποψή του.

  • Η απόφαση της καταβολής του κινήτρου Ασφαλούς Οδήγησης προσδιορίζει και τους νόμιμους τόκους από την ημέρα κατάθεσης της Αγωγής.
  • Οι Αγωγές είναι προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, και εφόσον ο Ο.Α.Σ.Θ. επιλέγει αυτή την τακτική, για την διασφάλιση της αξίωσης των δικαιούχων εργαζομένων (καταβολή, τόκοι, κ.τ.λ.) πρέπει ο κάθε δικαιούχος να υποβάλλει Αγωγή (1.329 δικαιούχοι ενεργοί – συνταξιούχοι – παραιτηθέντες).
  • Καλείσθε όλοι οι δικαιούχοι σύμφωνα με τα αναρτόμενα μητρώα, να προσέλθετε στα γραφεία του Συνδικάτου για ανάγνωση και υπογραφή του πληρεξούσιου ιδιωτικού συμφωνητικού προς κατάθεση προσωπικής Αγωγής για την διασφάλιση των χρημάτων και καταβολή νόμιμων τόκων.

Παράλληλα όσοι εργαζόμενοι οδηγοί κατά το έτος 2014 δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανάρτηση των μητρώων και θεωρούν ότι δεν εμπίπτουν σε ατύχημα υπαιτιότητας εκείνου του έτους, να το δηλώσουν στο Συνδικάτο για επανέλεγχο.

  • Από την έκδοση της πρώτης απόφασης σε Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου προσδιορίσθηκε ο τρόπος αμοιβής του Δικηγορικού γραφείου που αναλάμβανε την διεκδίκηση των χρημάτων μας δια των Αγωγών. Τονίζουμε ότι τα δικηγορικά γραφεία του Συνδικάτου δεν αμείβονται με πάγια μηνιαία αποζημίωση παρά μόνο με την κάθε υπόθεση που αναλαμβάνουν. Είναι γνωστό, ο νόμος προσδιορίζει αμοιβή δικηγόρων έως ποσοστό 20% επί των διεκδικούμενων χρημάτων εφόσον επέλθει δικαίωση. Αντί αυτού, η συμφωνία που συνάψαμε με το Δικηγορικό γραφείο είναι κατά πολύ μικρότερη με 50€ για όσους τους καταβληθεί όλο το ποσό, και αντιστοίχως κλιμακωτό προς τα κάτω για τους υπόλοιπους που δεν θα τους καταβληθεί το αρχικό πλήρες ποσό.

 Είχαμε τοποθετηθεί για τον ρόλο της συνδικαλιστικής παράταξης του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α. και δυστυχώς φροντίζουν να δικαιώνουν τους διασπαστικούς στόχους που τους είχαμε προσάψει.

Στον πανικό που τους προκαλεί ακόμη μια επιτυχία του Συνδικάτου, κατηφορίζουν χωρίς ηθικούς φραγμούς σε ενέργειες αποπροσανατολισμού των συναδέλφων.

Καλούν τους συναδέλφους με ανακοίνωσή τους – να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! και αντιστοίχως προτρέπουν την κατάθεση αίτησης στον Ο.Α.Σ.Θ. για την καταβολή κινήτρου!!! χωρίς – όπως γράφουν – να δοθεί αμοιβή σε κανέναν!!! Αλήθεια ποιος την κέρδισε την υπόθεση; Ο …ΔΡ.Ο.Μ.Ε.ΑΣ; …

Αντιστοίχως στην συνέχεια της ανακοίνωσής τους, αναιρώντας ουσιαστικά όσα πριν γράφουν, δηλώνουν ότι “σε περίπτωση που δεν θα το κάνει και χρειασθεί να κινηθούμε δικαστικά, θα το κάνουμε με πολύ λιγότερα χρήματα ως δικηγορική αμοιβή”!!!

Εύγε !!! Το μεγαλείο της ανηθικότητας !!!

Δηλαδή, μια κερδισμένη υπόθεση από ένα δικηγορικό γραφείο – που μέχρι σήμερα δεν έχει χαμένη υπόθεση των εργαζομένων – να την δώσουμε σε άλλους δικηγόρους που εκ του ασφαλούς θα εκτελέσουν μια τυπική πλέον διαδικασία σε μια ήδη κερδισμένη από άλλους υπόθεση …

  • Συνάδελφοι, το Συνδικάτο και τα μέλη εργαζόμενοί του θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα – σοβαρότητα αλλά και αξιοπρέπεια να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

Οι Αγωγές που έχουμε σε εκκρεμότητα – συνολικού ύψους πολλών εκατομμυρίων  για τους εργαζόμενους, δεν μας επιτρέπουν να προβαίνουμε σε παιχνίδια σκοπιμότητας και λαϊκίστικης πολιτικής.

Το Συνδικάτο έχει αποδείξει στην μακρόχρονη ιστορία του τον ρόλο και τους αγώνες για το σύνολο των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εργαζομένων, και απλά ευχόμαστε στους νεόκοπους επαναστάτες καλό κουράγιο στην αποτυχία των στόχων τους διότι θα ακολουθήσουν νέες και σημαντικότερες επιτυχίες του Συνδικάτου προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων εργαζομένων.   

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.