ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΘ

 

            Αρ.Πρωτ. 327                                                                                                                    Θεσσαλονίκη 1/3/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

  • Όπως έχουμε ενημερώσει, το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε σύσταση επιτροπών για την διαμόρφωση κανονισμών και καταστατικού της νέας εταιρείας ΑΣΥΘ Α.Ε. που θα διαδεχθεί τον υπάρχοντα Ο.Α.Σ.Θ.. Στις επιτροπές συμμετέχουμε οι εργαζόμενοι δια του εκπροσώπου μας.

Μετά την πρώτη κοινή συνάντηση των επιτροπών, ακολούθησε την Τρίτη 26-2-2019 η πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα το καταστατικό της νέας εταιρείας.

Συζητήθηκαν τα πρώτα υπό διαμόρφωση άρθρα και αντιστοίχως από την πλευρά μας κατατέθηκαν σειρά παρατηρήσεων και θέσεις των εργαζομένων επί ουσιαστικών ζητημάτων.

Θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της πρότασης που θα κατατεθεί από την επιτροπή στο Υπουργείο Μεταφορών για το καταστατικό της νέας εταιρείας καθώς επίσης και συνεδριάσεις της επιτροπής κανονισμών με κυρίαρχα θέματα για τους εργαζόμενους όπως είναι ο κανονισμός προσωπικού, ο κανονισμός όρων και ωρών εργασίας, το οργανόγραμμα και φυσικά την μεταφορά ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΣΥΘ Α.Ε. όπως περιγράφεται στο νόμο 4482/2015 άρθρο 34.

Στην όλη διαδικασία και πριν την κατάθεση των τελικών μας προτάσεων, υπάρχει συνεργασία με τη νομική μας υπηρεσία.

  • Καταστατικό Συνδικάτου

Εν όψει των επερχόμενων αλλαγών και εξελίξεων, προτεραιότητα αποτελεί και η τροποποίηση του καταστατικού μας ώστε να δύναται ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ανάγκες που θα διαμορφωθούν στην πορεία.

Να τονίσουμε ότι πρόθεση εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕΘ για ένταξή τους στο Συνδικάτο μας, ενώ συζητήσεις γίνονται και με εκπροσώπους εργαζομένων που τους παρέχεται η δυνατότητα μετάταξή τους στη νέα εταιρεία ΑΣΥΘ Α.Ε. (ΕΛΒΟ κτλ.).

Για τα θέματα του καταστατικού θα προσδιορισθεί Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα οριζόμενα των παρόντων άρθρων του καταστατικού μας.

  • Σύμβαση παραχώρησης έργου στην ΚΤΕΛ Α.Ε.

Προχώρησαν σε υπογραφές τα συμβαλλόμενα μέρη (ΟΣΕΘ – ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ) για την παραχώρηση έργου συγκοινωνιών στην ΚΤΕΛ Α.Ε. Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά μας, καταθέσαμε τα νομικά κενά που προκύπτουν – κατά την άποψή μας – και αναμένουμε στην πορεία την αντιμετώπισή τους από τις νομικές υπηρεσίες του κράτους.

  • Αποχή παρατάξεων ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α. και Ε.ΣΥΣ. από το έκτακτο Δ.Σ. του Συνδικάτου.

Την Τρίτη 26-2-2019 το απόγευμα συνεδρίασε, όπως προαναφέραμε, η επιτροπή για το θέμα διαμόρφωσης καταστατικού της ΑΣΥΘ Α.Ε. Η επιτροπή έληξε την συνεδρίαση περίπου στις 09:00 το βράδυ. Την επομένη το πρωί, Τετάρτη 27-2-2019 το Προεδρείο έκρινε ότι άμεσα πρέπει να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο προς ενημέρωση όλων των συμβούλων και παρατάξεων.

Αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ως έχει δικαίωμα, κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. για την επόμενη ημέρα Πέμπτη 28-2-2019.

 Οι σύμβουλοι των παρατάξεων ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. και Ε.ΣΥΣ., σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα συνδικαλιστικά δρώμενα στο χώρο μας αλλά και στο Πανελλήνιο, αρνήθηκαν να συμμετέχουν και με “κοινή” τους δήλωση!!! αιτιολογούν την αποχή τους προφασιζόμενοι ότι δεν

ενημερώθηκαν έγκαιρα και προ τριημέρου!!!(αλήθεια που αναφέρεται αυτό;) και επικαλούνται ότι τους δημιουργούμε ανωμαλίες!!! και προβλήματα!!! στην προσωπική οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή!!!

Σε μια εποχή μεγάλων και καθοριστικών αλλαγών για το εργασιακό παρόν και μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, προτεραιότητα για τους συμβούλους του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α. και Ε.ΣΥΣ. αποτελεί η “Τσικνοπέμπτη” και τα έθιμά της…..

Τους ευχόμαστε να τήρησαν το “έθιμο” και να κοιμήθηκαν με ελαφριά συνείδηση…

Παράλληλα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους πραγματικούς στόχους και βλέψεις τους ως προς τον συνδικαλιστικό τους ρόλο…

Επιεικώς, τουλάχιστον ανευθυνότητα…

Εμείς σαν Προεδρείο, πιστοί στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας προς το σύνολο των εργαζομένων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθειά μας σε όλα αυτά που θα καθορίσουν το παρόν και μέλλον της εργασίας μας αλλά και επιβίωσης των χιλιάδων οικογενειών των εργαζομένων, σήμερα στον Ο.Α.Σ.Θ. και αύριο στην ΑΣΥΘ Α.Ε.

  

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.