ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΙΡΤΖΗ

                                   Αρ.Πρωτ. 366                                                                                                Θεσσαλονίκη 29/5/2019

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ

Συνάδελφοι – σσες

Η ατυχής δήλωση του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη “ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ για την διαδοχή του Ο.Α.Σ.Θ”, παραπέμποντας το θέμα στην κρίση του Ελληνικού λαού, των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. και στους Άνεργους με τις επιλογές τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αν μη τι άλλο αποτελεί προσβολή των Δημοκρατικών θεσμών και της νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου και γενικότερα του Ελληνικού Λαού …..

Παράλληλα η δήλωση αυτή αποτελεί μια ένδειξη της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει την Κυβερνητική αδυναμία εφαρμογής των νομοθετημάτων της και των υποσχέσεων για την βελτίωση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού.

Αντί λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός να βγει και να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την μη επίτευξη των στόχων και εφαρμογής των νομοθετημάτων της Κυβέρνησης, που ψηφίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων, προβαίνει σε μια πρωτοφανή ενέργεια ψυχολογικού εκβιασμού προς τους εργαζόμενους και τους πολίτες, να επιλέξουν τι συγκοινωνία θέλουν στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Κύριε Υπουργέ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.

 

Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν χειραγωγούνται ούτε κατευθύνονται και διαθέτουν την κρίση να επιλέγουν ελεύθερα τις κομματικές τους προτιμήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Η χαρακτηριστική ομοψυχία που επιδεικνύουμε επί σειρά ετών, με αγώνες – διεκδικήσεις και κατακτήσεις, έχουν σφυρηλατήσει την συσπείρωσή μας έχοντας πρώτα τα εργασιακά μας συμφέροντα και μετά τις κομματικές προτιμήσεις…

Κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων μέσω κομματικών κατευθύνσεων θα απορριφθεί εκ του συνόλου των συναδέλφων.

  • Τονίζουμε ότι αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου βρίσκεται στην Αθήνα για σειρά επαφών και ενημέρωσης.

Για τα αποτελέσματά της θα υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση.

  • Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Αυτό δίνει αφορμή σε σεναριολόγους κάθε πλευράς να κινδυνολογούν και να επιδίδονται σε παραπληροφόρηση.

Συνάδελφοι όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, έχοντας την εμπειρία με σοβαρότητα, τόλμη και αγωνιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση που θα βρούμε μπροστά μας.

Σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης για τις εξελίξεις που μας αφορούν.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.