ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ

                    Αρ.Πρωτ. 369                                                                                                Θεσσαλονίκη 4/6/2019

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Η έλλειψη συγκροτημένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, η παντελής άγνοια των γεγονότων, η έλλειψη ιδεών, οδηγεί για άλλη μια φορά την παράταξη του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. στην γνωστή τακτική της συκοφάντησης, των προσωπικών επιθέσεων και του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι είναι της μόδας πλέον σε κάθε επίπεδο η τακτική των fake news.

Πρόταση συγκροτημένη και υλοποιήσιμη έχετε συνάδελφοι του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ.; Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. συνεχίζετε να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας δήθεν αγανακτισμένοι μηδενίζοντας τα πάντα.

Είπε κανείς από την Διοίκηση του Συνδικάτου τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα απωλέσουμε 13ο και 14ο μισθό εάν μας εντάξουν στο ενιαίο μισθολόγιο;

Κι όμως συνεχίζετε να τους αθροίζετε στο σύνολο των απωλειών της Σ.Σ.Ε.

Τα νούμερα σας διαψεύδουν καθώς οι 88 χιλιάδες Ευρώ που επιστρέψαμε οι εργαζόμενοι, για τον μήνα Οκτώβριο του 2017 αποδεικνύουν τις μηνιαίες απώλειες των μισθών μας.

Αλήθεια, πέραν των αναθεματισμών, ποια ήταν η δική σας πρόταση για την Σ.Σ.Ε.; μήπως η πιστή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου;

  • Φάσκετε και αντιφάσκετε συγχέοντας τις έννοιες της αγωνιστικότητας και της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Αλήθεια, οι διαδοχικές πολυήμερες επισχέσεις εργασίας με ποιά Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν;

Εσείς θα επιλέγατε μόνιμη και διαρκή αντιπαράθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση θυσιάζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Να το πείτε……

  • Μπορείτε να προσδιορίζετε την έννοια της Δημοκρατίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεσθε, ευθέως κι όπως νοιώθετε.

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα όμως να υποτιμάτε εργαζόμενους προσάπτοντάς τους χαρακτηρισμούς υποτιμητικούς και προσβλητικούς για το λόγο ότι δεν ασπάζονται τις δικές σας ιδέες και έννοιες περί “Δημοκρατίας”.

“Προσκυνημένοι και στρατιωτάκια” δεν είναι οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ.. Τέτοιους μπορείτε να έχετε στον δικό σας “ιδεολογικό χώρο” και να τους “εγείρετε” για την εξυπηρέτηση των “σκοπών σας”…..

Σταματήστε επιτέλους ενόψη και αυτών που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, να υποβάλλετε τάσεις και κατευθύνσεις στο μυαλό των εργαζομένων. Τους μόνους που εξυπηρετείτε, είναι αυτούς που επιδιώκουν την διάσπασή μας και τον διαμελισμό της συγκοινωνίας.

Η κρατικοποίηση του Ο.Α.Σ.Θ. δεν απέτυχε. Απέτυχαν με την ατολμία τους και την έλλειψη ικανοτήτων οι σχεδιαστές και οι υπεύθυνοι του όλου εγχειρήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι με όπλο την συσπείρωση θα σταθούμε και πάλι απέναντι σε όποιον θα προσπαθήσει να πλήξει την συγκοινωνία της πόλης μας και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Μήπως αυτό σας τρομάζει;….

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.