ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

            Αρ.Πρωτ. 373                                                                                                                                        Θεσσαλονίκη 11/6/2019

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για εκμαίευση των θέσεων πολιτικών κομμάτων για το μέλλον της συγκοινωνίας στην πόλη μας, αλλά και κατάθεσης των προτάσεών μας, είχαμε αποστείλει επιστολή για συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση ήρθε άμεσα και ορίσθηκε συνάντηση με τον Τομεάρχη μεταφορών του κόμματος κύριο Καραμανλή Κωνσταντίνο.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου συναντηθήκαμε με τον κ. Καραμανλή και αρχικώς του θέσαμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας για το μέλλον της συγκοινωνίας και των εργαζομένων σ’ αυτήν. Παράλληλα ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματός του ως προς τον σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών στο ενδεχόμενο ν’ αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας.

 Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής δήλωσε γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκοινωνία στην πόλη μας και μας επισήμανε ότι η αντιμετώπισή τους αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων του κόμματός του.

Θεώρησε επίσης απαραίτητη την συνεργασία με τους  εργαζόμενους.

Με το πέρας μιας εκτενούς συζήτησης, μας ζήτησε να μεταφέρουμε  την δέσμευσή του, όσο και του κόμματος που εκπροσωπεί, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον, και παράλληλα στην προσπάθεια  ανάτασης της συγκοινωνίας δεν χωράνε διακρίσεις και ρεβανσισμοί.  

Κρίνοντας θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης, θα εντείνουμε τις προσπάθειες συνεργασίας και ενημέρωσης με την ταυτόχρονη κατάθεση των προτάσεων που μας ζητήθηκε να προσκομίσουμε για βιώσιμη λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

  • Στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων επιθυμεί την συστράτευση όλων των εκπροσώπων της στον κοινό σκοπό της διασφάλισης του εργασιακού μας μέλλοντος και όχι των μικροπαραταξιακών συμφερόντων.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε αναπάντητους τους συναδέλφους του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. που σε ανακοίνωση “τραπεζομάντηλο” γράφουν “ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ”. Τους πληροφορούμε ότι αυτοί που διοικούν το Συνδικάτο εκλέγονται επί σειρά ετών από την πλειοψηφία των συναδέλφων διότι κρίνονται από το έργο τους και τη συνολική προσφορά τους, τιμώντας την εμπιστοσύνη  των εργαζομένων.

 Απεναντίας, οι πυγολαμπίδες που στηρίζουν την ύπαρξή τους μόνο στην κριτική εκ του ασφαλούς, αφού διαγράψουν τον σύντομο κύκλο τους, εξαϋλώνονται  συνδικαλιστικά…

Με αφορισμούς και παραπληροφόρηση, μόνο πρόσκαιρη εντύπωση προκαλούν σε μερίδα συναδέλφων. Τα γεγονότα τους απογυμνώνουν καθημερινά.

Γράφουν για προτάσεις Σ.Σ.Ε., όταν δεν είναι σε θέση να αναλύσουν ούτε τα δικά τους εκκαθαριστικά!!! παραπληροφορώντας τους συναδέλφους με αναλήθειες.

Αυτοί λοιπόν που θέλουν να εκπροσωπήσουν εργαζόμενους, μόλις στο προχθεσινό συμβούλιο του Συνδικάτου για άλλη μια φορά απέδειξαν την έλλειψη συνοχής, ακόμη και μεταξύ τους, καθώς Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. εξέφρασαν διαφορετική άποψη και θέση για το θεσμικό πλαίσιο που θέλουμε οι εργαζόμενοι για την συγκοινωνία.

Κι επειδή τα πρακτικά του Συνδικάτου δεν είναι για τα “μανταλάκια”, είναι όμως στην διάθεση του κάθε συναδέλφου στο “σπίτι” των εργαζομένων στα γραφεία του Συνδικάτου…..  

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.