ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

           Αρ.Πρωτ. 523                                                                                                                                 Θεσσαλονίκη 19/12/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες,

Δεν είναι τωρινή η προσπάθεια που καταβάλλεται  από τα κέντρα  εξουσίας με αιχμή τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να διαβάλουν του εργαζόμενους και να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα ώστε χωρίς καμία αντίδραση να ολοκληρώσουν τον στόχο της πλήρους ισοπέδωσης κάθε εργασιακού θεσμικού και οικονομικού κεκτημένου.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των απανωτών μνημονίων κατάφεραν πολλά.

Δυστυχώς πολλά εκ των πληγμάτων που υπέστη η εργατική τάξη προήλθαν κι εκ των “έσω”, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εξυπηρετούν συμφέροντα ή και προτάσσουν προσωπικές φιλοδοξίες πάνω από το γενικό συμφέρον όλων των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε μια έντεχνη προσπάθεια μέσω ύποπτων και κακόβουλων δημοσιευμάτων που στόχο έχουν να πλήξουν την συνοχή των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. και κατ’ επέκταση το ίδιο το Συνδικάτο μας.

Γράφουν ότι το Συνδικάτο του Ο.Α.Σ.Θ. δια του Προέδρου του Τσερμενίδη, συμφωνεί με την παραχώρηση – ξεπούλημα – των γραμμών σε “καλούς ιδιώτες” του ΚΤΕΛ.

ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ.

Κατανοούμε την αναστάτωση που προκάλεσαν οι ενέργειες του Συνδικάτου, όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Θα συνεχίσουμε δια των δύο κορυφαίων νομικών εκπροσώπων μας, στα πλαίσια που μας παρέχει ο νόμος και το Σύνταγμα της χώρας μας, να διεκδικούμε την ακύρωση της εκχώρησης λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες και παράλληλα την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

  • Οι τραγικές συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. τα τελευταία χρόνια, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στους εργαζόμενους στην κίνηση λόγω και της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό, έχουν φτάσει την κούραση και την αγανάκτηση στα ύψη.

Αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι που απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις και επιδίδονται σε ευχολόγια και αναθεματισμούς για την υπάρχουσα κατάσταση.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου συμμετέχοντας στις εξελίξεις, γνωρίζει ότι με ευχολόγια δεν έρχονται λύσεις, γι’ αυτό αγωνίζεται για προώθηση ενεργειών που θα συμβάλλουν στην σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης και βελτίωσης του καθημερινού γολγοθά των εργαζομένων.

Στόχοι για μας αποτελούν:

  • Η επίσπευση των διαδικασιών αγοράς μεταχειρισμένων λεωφορείων (όπως είχαμε προτείνει στην κατάθεση τροπολογιών πριν την ψήφιση του νέου νόμου 4640/2019) καθώς πιστεύουμε ότι μόνο με την έλευση λεωφορείων μπορεί να υπάρξει μια σχετική εξομάλυνση της κατάστασης.
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και διασφάλιση θεσμικών και οικονομικών κεκτημένων.

Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις.

  • Δεν εφησυχάζουμε με την παράταση λειτουργίας του “υπό εκκαθάριση Ο.Α.Σ.Θ.” έως το τέλος του 2022. Είναι πολύ κοντά και τα γεγονότα που θα καθορίσουν το μέλλον θα διαμορφωθούν πολύ νωρίτερα.

Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση με πρωταρχικό σκεπτικό και γνώμονα την διασφάλιση και προοπτική των εργαζομένων.

 Συνάδελφοι – σσες

Ενωμένοι και με αιχμή την συσπείρωσή μας, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, όπως και στο παρελθόν θα αντιμετωπίσουμε και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στις δύσκολες συγκυρίες των εποχών που βιώνουμε, οφείλουμε να βρίσκουμε τα ψυχικά αποθέματα και εν όψει των εορτών που έρχονται να μεταφέρουμε στις οικογένειές μας μια αχτίδα ελπίδας και χαμόγελου.

 

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.