ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε.

                Αρ.Πρωτ. 569                                                                                                                          Θεσσαλονίκη 5/2/2020

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

  • Οριστικοποιήθηκε η έναρξη συζητήσεων μεταξύ Διοίκησης Συνδικάτου και επιτροπής που όρισε το Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ. για την διαμόρφωση και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων και πριν την λήψη τελικής απόφασης και υπογραφών, θα καλεσθεί Γενική Συνέλευση όλων των Εργαζομένων προς ενημέρωση και έγκριση υπογραφής νέας Σ.Σ.Ε.

Στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, δεν μας αγγίζουν οι φήμες οι ψίθυροι και το κλίμα ηττοπάθειας που επιχειρείται να διαμορφωθεί από διάφορους κύκλους καθώς την Διοίκηση του Συνδικάτου την ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η διασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων.

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα έναντι των εργαζομένων, και η εμπειρία,  θα είναι τα χαρακτηριστικά μας στην διάρκεια των συζητήσεων.

Λαϊκισμοί, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και διχαστικές τοποθετήσεις, είναι χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε αυτούς που εκ του ασφαλούς και ανεύθυνα επιχειρούν να κερδίσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις.

  • Παρά τις διαδεδομένες φήμες, σε επικοινωνία μας με το ελεγκτικό Συνέδριο πληροφορούμαστε ότι ακόμη ΔΕΝ έχει υπάρξει έγκριση του σχεδίου παραχώρησης λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ.

Ο νομικός χειρισμός του θέματος από την πλευρά του Συνδικάτου, θα συνεχισθεί εξαντλώντας κάθε περιθώριο του νόμου.

Το δίκιο στις ενέργειές μας αποδεικνύεται περίτρανα από τον ελιγμό της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση εκ νέου για την παραχώρηση των γραμμών στα ΚΤΕΛ.

  • Επιτέλους ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες το Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ. στην προσεχή του συνεδρίαση οριστικοποιεί τους όρους της προκήρυξης για την έλευση λεωφορείων με χρονομίσθωση.

Γενική εκτίμηση ότι αρχές καλοκαιριού θα υπάρχει πλέον αριθμός λεωφορείων ικανός να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό αλλά και οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της συγκοινωνίας.

  • Στην αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των εργαζομένων στην κίνηση απόρροια συνθηκών που βιώνουμε, πέραν της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού (βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η περικοπή ή και απόκρυψη των δηλώσεών μας) και των ενεργειών όπως η περικοπή δρομολογίων σε γραμμή με έξαρση κρουσμάτων βίας, με επιμονή ακολουθούμε και την νομική οδό με συνεχείς καταγγελίες και καταγραφή συμβάντων αλλά και προβολή καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος δραστών που άσκησαν βία σε συναδέλφους μας εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη έμφαση και προσπάθεια δημοσιότητας δώσαμε στην περίπτωση καταδίκης με ποινή φυλάκισης και χρηματική αποζημίωση ύψους 10.000€ σε δράστη που χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου μας ενώ αντιστοίχως σε άλλη περίπτωση επίθεσης κατά εργαζομένου οι δράστες συνελήφθησαν και δικάστηκαν σε 12 μήνες φυλάκισης κατά συγχώνευση εκ των οποίων 9 μήνες ανασταλτικού χαρακτήρα και 3μηνη εκτέλεση ποινής.

Παράλληλα παρόμοιες περιπτώσεις είναι σε δικαστική εκκρεμότητα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.