ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΔΕΙΕΣ

       Αρ.Πρωτ.   628                                                                                                                                           Θεσσαλονίκη 8/4/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

              Συνάδελφοι – σσες

 

Συνεχίζεται η σταδιακή εκχώρηση λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ.

  • Όπως αρχικά με τους “κομμένους” συναδέλφους των πρώτων γραμμών που εκχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ παρατείναμε κατ΄ εξαίρεση του κανονισμού τοποθετήσεων τα χρονικά όρια υποβολής αιτήσεων κάλυψης κενών θέσεων λεωφορείων σε 6 μήνες, έτσι και τώρα η προθεσμία θα παραταθεί για ένα 6μηνο.

Κομμένοι θεωρούνται οι εργαζόμενοι οδηγοί που οι γραμμές τους εκχωρήθηκαν στα             ΚΤΕΛ ή θα εκχωρηθούν το προσεχές διάστημα και η υπηρεσία  τους μετακίνησε σε επίκουρους.

Παράλληλα συμφωνήσαμε να βγει  στον “αέρα”  το σύνολο των μη επανδρωμένων                   λεωφορείων, αντί για το 50% που προβλέπει ο κανονισμός, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια για την δυνατότητα επιπλέον επιλογών των “κομμένων” συναδέλφων.

  • Όσοι συνάδελφοι κάνουν χρήση της αδείας ειδικού σκοπού λόγω παιδιών, μετά τη νέα

πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής και κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Η άδεια θα συνεχίσει να δίνεται με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή θα εξαιρούνται οι μέρες των αργιών και των Σαββατοκύριακων. Διευκρινίζουμε ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την Διεύθυνση κίνησης και το Σωματείο για να γίνονται οι απαραίτητες αιτήσεις.

Επίσης οι συνάδελφοι οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι εκτός εργασίας με εντολή του Γιατρού εργασίας, θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση της αδείας ειδικού σκοπού έως τις 27/4/2020.

  • Στην αρχική εγκύκλιο του ΟΑΣΘ - βάσει της Υπουργικής απόφασης – για τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών εντός των λεωφορείων, κάναμε παρέμβαση προς το Υπουργείο καθώς και στην διοίκηση του ΟΑΣΘ αιτιολογώντας ότι το 50% επί του συνόλου των θέσεων ανά λεωφορείο (όρθιων – καθήμενων) αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία, επιβατών και εργαζομένων, βάσει των οδηγιών πρόληψης και περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Εκ νέου ο ΟΑΣΘ  προχωρά σε διευκρινιστική εγκύκλιο που επαναπροσδιορίζει τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβαινόντων επιβατών.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.