ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ

        Αρ.Πρωτ.    632                                                                                                                                          Θεσσαλονίκη 16/4/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

 

  • Είθισται η υπομονή και η προσεκτική αντιμετώπιση των γεγονότων από κάποιους να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία.
  • Είναι εύκολο εκ του ασφαλούς να πυροβολείς στον αέρα.

Είναι εντελώς διαφορετικά στην πρώτη γραμμή κι έχοντας την ευθύνη δυο και πλέον χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, να προβαίνεις σε ενέργειες που στοχεύουν αποκλειστικά σε πρόσκαιρες εντυπώσεις….

Είναι αντιληπτό από το σύνολο των συναδέλφων ότι τα προβλήματα που ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια θα είναι διαρκή.

Νωπές οι μνήμες της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τα επακόλουθά της.

Ιεραρχώντας τα μεγάλα ζητήματα που σαφώς απασχολούν το σύνολο, σίγουρα στις πρώτες θέσεις κατατάσσονται το «αύριο» εν όψη του 2022 και  η υπογραφή νέας  Σ.Σ.Ε.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρουν και τα τρέχοντα ζητήματα που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

  • Η ανάληψη νέας Διοίκησης στον ΟΑΣΘ τον περασμένο Αύγουστο 2019, αν σε κάποιους δημιούργησε προσδοκίες θεαματικών βελτιώσεων, σήμερα τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Η αδυναμία ανάκαμψης του Οργανισμού, εμφανής…..

Συνέχιση του «ξηλώματος» που άνοιξαν οι προηγούμενοι με την εκχώρηση λεωφορειακών  γραμμών – παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις - αδυναμία αύξησης κυκλοφορούντων λεωφορείων, έλλειψη διοικητικού συγχρονισμού και αντιμετώπισης βασικών αναγκών (προμήθειες – ανταλλακτικά – προγραμματισμού κτλ.) συνθέτουν το παζλ της νέας κατάστασης.

Πέραν αυτών, δεν τηρούνται και δεν εκπληρώνονται βασικές συμβατικές υποχρεώσεις όπως της -  μη μισθολογικού κόστους - κάλυψης βρεφονηπιακών σταθμών, διπλωμάτων, σπουδών τέκνων κτλ.

Παρά τις επανειλημμένες  γραπτές και προφορικές οχλήσεις μας, η Διοίκηση αδυνατεί (;) να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα της Σ.Σ.Ε.

Σε συνεργασία με την νομική μας υπηρεσία, καταγγέλλουμε και αποστέλλουμε προς τα Υπουργεία  και Διοίκηση ΟΑΣΘ, εξώδικο για την εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων και παράλληλα ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την δικαίωσή μας.

 

 Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης και μορφής των κινητοποιήσεων.

 

  • Όταν μια Διοίκηση αδυνατεί να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις, αντιλαμβάνεσθε πόσο δύσκολο είναι

για αυτήν να προβεί σε χορήγηση μιας ηθικής κυρίως αλλά και οικονομικής παροχής προς τους εργαζόμενους με την μορφή των δωροεπιταγών.

Κρίμα κύριοι της Διοικήσεως για τον τρόπο «αναγνώρισης» της προσπάθειας που καταβάλουν οι εργαζόμενοι και αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σας δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή να καταβάλλουμε τον Αγώνα επιβίωσης του Οργανισμού, καθώς τον έχουμε συνδέσει με την εργασιακή μας ύπαρξη και επιβίωση των οικογενειών μας.

 

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                            ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.