ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Σ.Σ.Ε. Α-C κ.λ.π.

              Αρ.Πρωτ. 676                                                                                                                                      Θεσσαλονίκη 3/6/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

  • Χθες 2-6-2020 έγινε η έναρξη των συνομιλιών επί της πρότασης νέας Σ.Σ.Ε. που καταθέσαμε στην Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Διευκρινιστική – ως είθισται – η πρώτη συνάντηση (αφού η προηγούμενη ήταν με διαφορετική σύνθεση της επιτροπής) με εκατέρωθεν επεξηγήσεις επί ερωτημάτων που αφορούν το πακέτο της πρότασης.

Ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία, που άμεσα θα προσκομίσουμε, και παράλληλα θα ορισθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Σαφώς και στην πρώτη επαφή δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την πορεία των συζητήσεων και την επίτευξη των στόχων.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να διοχετεύσουμε κλίμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας. Εδώ είμαστε, και σύμφωνα με τις εξελίξεις θα υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση και λήψη ανάλογων αποφάσεων.

  • Παρελήφθησαν τα ειδικά φίλτρα για τα κλιματιστικά των λεωφορείων και δρομολογείται η τοποθέτησή τους. Κατά την άποψη των “ειδικών” θα προσφέρουν μία πρόσθετη προστασία κατά την λειτουργία των κλιματιστικών εντός των λεωφορείων.

Παράλληλα εντείνουμε τις πιέσεις και προσπάθειες για την άρση της υποχρέωσης τοποθέτησης μάσκας από τους οδηγούς στην διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίων.

  • Βάση των οδηγιών σχετικών εγκυκλίων αρμόδιων υγειονομικών αρχών, οι Γιατροί εργασίας προχώρησαν στην αναπροσαρμογή της λίστας των ευπαθών ομάδων με αποτέλεσμα ένας αριθμός εργαζομένων που ανήκε στην κατηγορία αυτή να κληθεί για επιστροφή στην εργασία από την προσεχή Τρίτη 9/6/2020. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων.
  • Μετά τον ορισμό νέων Διευθυντών στις υπηρεσίες του Οργανισμού, αναρτήθηκε και η υπηρεσιακή εγκύκλιος προκήρυξης θέσεων Τμηματαρχών του Γενικού Οργανισμού – Κανονισμός Β΄ - με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις (ουσιαστικά και τυπικά προσόντα ως αναφέρονται στον Γενικό Κανονισμό, Κανονισμός Β΄) μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Θ. στον 2ο όροφο.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.