ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

             Αρ.Πρωτ. 698                                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 23/6/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Είναι γεγονός ότι οι μόνοι που αγωνιούμε, προβληματιζόμαστε και στο σύνολό μας υπερβάλουμε εαυτούς για το παρόν και το μέλλον της συγκοινωνίας στην πόλη μας, καθώς για εμάς είναι ταυτόσημες έννοιες με τον εργασιακό μας βίο, είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι.

Το γεγονός ότι τα παραπάνω πολλές φορές μας αναγκάζουν να λειτουργούμε με αυτοσυγκράτηση και με δεύτερη σκέψη, ίσως λανθασμένα κάποιοι το εκλαμβάνουν ως αδυναμία.

Η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. συνεχίζοντας να επιδεικνύει ατολμία και έλλειψη πρωτοβουλίας, σε συνέχεια της διαιώνισης εξεύρεσης λύσης για την απόδοση των μη μισθολογικών παροχών προς τους εργαζόμενους (Παιδικοί Σταθμοί – Κατασκηνώσεις – Φοίτηση τέκνων κ.τ.λ.) δεν προχώρησε σε διαδικασίες ανανέωσης σύμβασης για τη χορήγηση των φιαλών γάλακτος προς τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα από σήμερα ο πάροχος να διακόψει τη διανομή.

Άμεσα κάναμε προφορικές παρεμβάσεις ενώ αποστείλαμε και έγγραφο διαμαρτυρίας αλλά και προειδοποιήσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, προς το Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ., εάν δεν διευθετηθούν τα θέματα.

Το σχετικό έγγραφο το κοινοποιούμε προς τα αρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.

Αύριο Τετάρτη 24/6/2020 συγκαλείται Δ.Σ. στον Ο.Α.Σ.Θ., όπου ο εκπρόσωπός μας θα θέσει το ζήτημα.

Θα ακολουθήσει σύγκλιση του Δ.Σ. του Συνδικάτου με θέμα τη λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων. Σαφώς και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τυχόν εξελίξεις, καθώς και για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.

  • Όπως και με τα διαχωριστικά στα λεωφορεία, το Συνδικάτο μας εξ αρχής απέστειλε έγγραφα σε κάθε αρμόδια αρχή εξηγώντας τις δυσκολίες για την υποχρέωση χρήσης μάσκας των εργαζομένων οδηγών και ζητώντας παράλληλα την κατάργησή της.

Εκδόθηκε λοιπόν οδηγία (ΦΕΚ) που εξαιρεί την υποχρέωση χρήσης μάσκας από τους οδηγούς στο λεωφορείο που υπάρχει διαχωριστικό.

Τονίζουμε επίσης ότι σε λειτουργία των κλιματιστικών απαραίτητο θεωρείται το άνοιγμα κάποιων παραθύρων για την ανανέωση του αέρα.

  • Ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό από τη Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. αίτημά μας για προμήθεια μάσκας – προσωπίδας που θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους στην Κίνηση για προαιρετική χρήση. Σύμφωνα με τις ενδείξεις σαφώς η προσωπίδα είναι λιγότερο κουραστική από την κοινή μάσκα με υψηλότερη προστασία.

Παράλληλα ζητήσαμε από τον Ο.Α.Σ.Θ. να προχωρήσει σε ενέργειες για την υποβολή των εργαζομένων σε μοριακό τέστ ανίχνευσης του COVID – 19.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.