ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Θ.

              Αρ.Πρωτ.  707                                                                                                                                         Θεσσαλονίκη 30-6-2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Η συσσώρευση των προβλημάτων σε συνδυασμό με την αδυναμία της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. να τα αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις σε ζητήματα όπως η νέα Σ.Σ.Ε., η μη εφαρμογή όρων συλλογικών συμβάσεων με θέματα μη μισθολογικού κόστους αλλά και η αγωνία μας για την πορεία του Οργανισμού στο μέλλον, μας οδήγησαν στην αναζήτηση επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία που καθορίζουν την πορεία του Οργανισμού.

Κατόπιν επαφών καθορίσθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή για την Πέμπτη 2 Ιουλίου με θέματα συζήτησης την αντιμετώπιση τρεχόντων προβλημάτων Οργανισμού και Εργαζομένων.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Είναι δύσκολο να αποτυπώσεις σε μια ανακοίνωση αυτά που αυθόρμητα έρχονται στο νου του καθενός, διαβάζοντας την σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Συντήρησης.

Προς στιγμή όλοι μας φανταστήκαμε μια εικονική πραγματικότητα με πρότυπα συνεργείων στα δύο αμαξοστάσια με πληθώρα ανταλλακτικών, άμεση αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος που παρουσιάζουν τα λεωφορεία, τακτική προληπτική συντήρηση όλων των οχημάτων και γενικά η παροχή κάθε πρόσφορου μέσου και υλικού στους εργαζόμενους συναδέλφους σε αυτά ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Μα είναι δυνατόν;

Θεωρούμε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς για ανεπαρκή χειρισμό και αμέλεια οδηγών ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Δεν έχουμε την πρόθεση να μειώσουμε την προσφορά κανενός συναδέλφου εργαζόμενου στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι να κρατήσουμε ζωντανό τον Οργανισμό που λέγεται Ο.Α.Σ.Θ. όλα αυτά τα χρόνια. Απεναντίας, όλοι συμβάλλουν.

Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον γολγοθά των συναδέλφων οδηγών που κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες τα τελευταία χρόνια καλούνται σε καθημερινή βάση να “βγάλουν το κάρο από την λάσπη”. Και είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την ύπαρξη και συνέχεια της εργασίας μας.

Το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού αποτυπώνεται καθημερινά στους χώρους εργασίας και στους δρόμους της πόλης.

Με αγωνία οι εργαζόμενοι προσδοκούμε από όλα τα επίπεδα διοικητικής ευθύνης να υπάρξει η αντίστοιχη  μέριμνα ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Ο.Α.Σ.Θ. σε τροχιά μιας αξιόπιστης συγκοινωνίας προς την πόλη μας και το επιβατικό κοινό. 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.