Η υπάρχουσα κατάσταση

   Αρ.Πρωτ. 271                                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 11/12/2018

 

                                                                                                       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, παραμένει αμετάβλητη.

Αδυναμία επισκευής και εξόδου λεωφορείων, έλλειψη τεχνικού προσωπικού και οδηγών, συνθέτουν το παζλ της κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στην συγκοινωνία της πόλης μας.

Η δίκαιη αγανάκτηση του επιβατικού κοινού, δυστυχώς εκφράζεται στα πρόσωπα που καθημερινά οι επιβάτες έρχονται σε επαφή. Και τα πρόσωπα αυτά είναι οι συνάδελφοί μας Οδηγοί, Σταθμάρχες και Ελεγκτές.

Για άλλη μια φορά προβαίνουμε σε ενέργειες ανάδειξης των τεράστιων προβλημάτων ζητώντας την ανάληψη των ευθυνών αλλά και ενεργειών προς αντιμετώπιση της κατάστασης. Υπουργείο Μεταφορών, Διοίκηση Ο.Α.Σ.Θ., φορείς της πόλης, θα πρέπει να επισπεύσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Οι άμεσα αποδέκτες της αγανάκτησης τους επιβατικού κοινού αδιαμφισβήτητα είναι οι συνάδελφοι οδηγοί καθώς και οι συνάδελφοι σταθμάρχες και ελεγκτές.

Ο οδηγός είναι αυτός που εισπράττει και την ψυχολογική πίεση από την έλλειψη λεωφορείων καθώς αναγκάζεται σε πολλές των περιπτώσεων να απεμπολεί βασικά εργασιακά κεκτημένα.

Έλλειψη αναμονών, μη πραγματοποίηση νόμιμων διαλλειμάτων (10΄, 20΄) σε καθημερινή βάση, συνεχείς προστριβές με το επιβατικό κοινό για υπερφόρτωση.

Συνάδελφοι οδηγοί, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε καθημερινά, ΔΕΝ απεμπολούμε βασικά εργασιακά κεκτημένα μας. Αναμονές, διαλλείματα 10λεπτα, 20λεπτα, τα πραγματοποιούμε κανονικά. Είμαστε άνθρωποι και επιβάλλεται να παίρνουμε ανάσες διότι μεταφέρουμε ανθρώπους και οι ευθύνες μας είναι τεράστιες.

Συνάδελφοι Σταθμάρχες, μην ξεχνάτε ότι στον μεγαλύτερο εργασιακό σας βίο, ήσασταν κι εσείς οδηγοί. Στηρίξτε τον συνάδελφο οδηγό ειδικά στα ζητήματα αναμονών και διαλλειμάτων. Πέραν του ότι αποτελεί δικαίωμα, πρωτίστως είναι και ανθρώπινη ανάγκη η “ανάσα” του οδηγού.  

Την ίδια τεράστια ευθύνη έχουμε και για την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ και ειδικά στα όρια ταχύτητας. Ο νέος νόμος, μην ξεχνάμε, είναι καταπέλτης. Πιθανή απώλεια διπλώματος, συνεπάγεται αδυναμία συντήρησης των οικογενειών μας…..

------------------

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.”

Κατάπτυστη προσβλητική και άκρως ρατσιστική προβοκάτσια εις βάρος των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. θεωρείται η γελοία ανακοίνωση και μάλιστα με πλαστό λογότυπο του Ο.Α.Σ.Θ. που “άγνωστοι” διακινούν στις στάσεις των λεωφορείων.

Άμεσα η Διοίκηση του Συνδικάτου ανέθεσε στην νομική μας υπηρεσία την ανάληψη της υπόθεσης και υποβολής μηνύσεων κατά εμπνευστών και διακινητών αυτών των αναρτήσεων. Τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Αντίστοιχες ενέργειες αναμένουμε και από την πλευρά του Ο.Α.Σ.Θ.

 

 

                                                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                      ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                   ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.