ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

 

                      Αρ. πρωτ. 346                                                                                                                 Θεσσαλονίκη 10/4/2019

 

 

 

 

Προς τον Αρμόδιο

κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  

 

 

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Μαργαροπούλου 26 ΤΚ 54629

 

 

 

Με αφορμή και ένα πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην οδό Λαμπράκη την Κυριακή 7-4-2019 που από τύχη δεν απέβη μοιραίο, όπου ηλεκτρονικό πατίνι που επέβαιναν δύο άτομα!!! ολίσθησε με αποτέλεσμα να εισχωρήσει στους τροχούς διερχόμενου λεωφορείου με αποτέλεσμα το πατίνι να καταστραφεί, οι δε επιβαίνοντες ευτυχώς, κατά την πτώση τους παρέμειναν εκτός οδικού άξονα. Θα θέλαμε να θέσουμε ερωτήματα αλλά και τους προβληματισμούς μας απ’ αυτά που καθημερινά διαπιστώνουμε στους δρόμους της πόλης από τους χρήστες των ενοικιαζόμενων ηλεκτρονικών πατινιών.

Χρήστες κάθε ηλικίας, ενδεχομένως αρκετοί απ’ αυτούς χωρίς καμία γνώση κι εμπειρία από κανόνες οδηγικής ασφάλειας οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους σηματοδότες, πινακίδες προτεραιότητας, απαγορευτικές πινακίδες, δρόμους μιας κατεύθυνσης, κινούνται με ελιγμούς χωρίς προειδοποίηση σε δρόμους άνω της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, παρεμπόδιση ομαλής κυκλοφορίας οχημάτων λόγω κατάληψη λωρίδας χωρίς δυνατότητα προσέγγισης των νόμιμων ορίων ταχύτητας, και άλλα πολλά που καθημερινά συναντάμε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δημιουργούν πληθώρα συγκυριών για πιθανό ατύχημα.

Η ανεξέλεγκτη χρήση τους (ακόμη και από μικρά παιδιά) εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους χρήστες όσο και για διερχόμενους πεζούς αλλά και οδηγούς άλλων οχημάτων.

Ήδη όπως πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τα πρώτα καταγεγραμμένα ατυχήματα όπως το παραπάνω.

 Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχουν κανόνες που διέπουν την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών με δικαιώματα αλλά και υποχρέωση σεβασμού των κανόνων οδικής ασφάλειας, διαφορετικά να ενεργήσετε τα νόμιμα για την αποφυγή κινδύνων τόσο για τους χρήστες όσο και για διερχόμενους πεζούς αλλά και οδηγούς άλλων οχημάτων.

Το παρόν κοινοποιείται και στην αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.

 

 

Κοινοποίηση προς ενημέρωση

 

  1. Ο.Σ.Ε.Θ.
  2. Ο.Α.Σ.Θ.
  3. Δήμο Θεσσαλονίκης
  4. ΠΕΔΚ-Μ
  5. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας