ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

              Αρ.Πρωτ. 734                                                                                                                                         Θεσσαλονίκη 5/8/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Όπως ενημερώσαμε στην ανακοίνωση της 31-7-2020 η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., με αφορμή την λήξη της Σ.Σ.Ε. προγραμμάτισε να προβεί σε μισθολογικές περικοπές, αρχικώς με το κόψιμο της δευτερεύουσας προσωπικής διαφοράς και κατόπιν της μη καταβολής των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσεων ευθύνης.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση με διαδοχικές επαφές και αποστολή εξωδίκου δήλωσης προς Ο.Α.Σ.Θ., Υπουργό Μεταφορών και Υπουργό Εργασίας για την γνωστοποίηση των αιτημάτων μας και έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. καθώς και τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας μας δόθηκε η διαβεβαίωση από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών ότι θα διευθετηθεί το θέμα της καταβολής των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσεων ευθύνης. Την επομένη, Τρίτη 4-8-2020, όντως επιβεβαιώθηκε ότι τα ως άνω επιδόματα θα καταβληθούν κανονικά.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή της δευτερεύουσας προσωπικής διαφοράς η οποία όμως μπορεί να επιλυθεί μόνο με υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου, Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, αποφασίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την σύγκληση συνάντησης εργαζομένων, Ο.Α.Σ.Θ. και συναρμόδιων Υπουργείων, για συμφωνία και υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

Παράλληλα αίτημά μας αποτελεί και η συζήτηση για την κατάσταση του Ο.Α.Σ.Θ. και τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης που βιώνουμε.

Ξεκινάμε με προειδοποιητική στάση εργασίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 από έναρξη πρωινής βάρδιας έως 09.00΄π.μ.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου και σύμφωνα με τις εξελίξεις, θα προγραμματίσουμε την πορεία και συνέχεια των κινητοποιήσεων.

  • Η ψηφοφορία που εξαγγείλαμε για την λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 τρέχοντος μηνός, έχει την εξής έννοια:

Βάση ισχύοντος νόμου, σαν Δ.Σ. του Συνδικάτου έχουμε δικαίωμα για μια (1) προγραμματισμένη στάση εργασίας την εβδομάδα.

Για συνεχόμενες και διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του Συνδικάτου, που προκύπτει μετά από σχετική ψηφοφορία.

Τονίζουμε λοιπόν για άλλη μια φορά την κρισιμότητα και ανάγκη προσέλευσης των συναδέλφων στις διαδικασίες ψηφοφορίας που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 5/8/2020 και αύριο Πέμπτη 6/8/2020 στα δύο Αμαξοστάσια όπως και στα γραφεία του Συνδικάτου. 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.