ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

                Αρ. πρωτ. 733                                                                                                                               Θεσσαλονίκη 5/8/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η πολιτική απαξίωσης της συγκοινωνίας στην πόλη μας παραμένει η ίδια.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας μεθοδευμένης διάλυσης του Ο.Α.Σ.Θ. με θύματα το επιβατικό κοινό της πόλης μας και εμάς τους εργαζόμενους.

Υπεστήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μειώσεις αποδοχών, εργασιακό φόρτο όπως επίσης και το φορτίο της αγανάκτησης του επιβατικού κοινού καθώς εμείς μόνο είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας επιβάτες άρα και οι μοναδικοί αποδέκτες των δίκαιων παραπόνων τους για την κατάσταση ταλαιπωρίας που επικρατεί στην συγκοινωνία.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να υπερβάλλουμε εαυτούς σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε έστω μια υποτυπώδη συγκοινωνία στο επιβατικό κοινό.

Δυστυχώς όμως δεν διακρίνουμε καμία ανταπόκριση από την Διοίκηση και τα  αρμόδια Υπουργεία.

Ο στόλος καθημερινά συρρικνώνεται, λεωφορεία παροπλίζονται για ασήμαντο κόστος ανταλλακτικών και αναλώσιμων ενώ παράλληλα η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. από την ανάληψη των ευθυνών της δεν τηρεί συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων.

Οι συζητήσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αποβαίνουν άκαρπες και σαν επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε αντιμέτωποι με νέο κύκλο μείωσης αποδοχών.

Φτάνει πιά, η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Μας  αναγκάζουν  να  προσφύγουμε  στην ύστατη ενέργεια  των  αγωνιστικών – απεργιακών  κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ξεκινάμε από Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 με στάση εργασίας από έναρξη πρωινής βάρδιας έως 09.00 πμ. με αίτημα την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για εξεύρεση λύσεων.

Για την συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων θα υπάρξει εκ νέου  ενημέρωση.

  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.