ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

 

              Αρ.Πρωτ. 743                                                                                                                                     Θεσσαλονίκη 11/8/2020

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Συνάδελφοι – σσες

Είναι σε εξέλιξη μια διαρκής επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών και τη Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. για τα θέματα που έχουμε κοινοποιήσει εξωδίκως και αποτέλεσαν αφορμή για την προειδοποιητική στάση εργασίας της Δευτέρας 10-8-2020.

  • Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου μας ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη – με εντολή του Πρωθυπουργού – η έκδοση  Π.Ν.Π. ή  Κ.Υ.Α. για την  παράταση των  Σ.Σ.Ε.  της χώρας  έως  31-12-2020.
  • Με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία να οριστικοποιήσουμε και να καταθέσουμε προς τα Υπουργεία πρόταση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προς έγκριση.
  • Γίνονται διαβουλεύσεις με τον Γ. Γραμματέα για την μη καταβολή παροχών μη μισθολογικού κόστους από τον περασμένο Αύγουστο του 2019 έως σήμερα.

Συνάδελφοι, οι μισθολογικές απώλειες που αποτυπώθηκαν στα χθεσινά εξοφλητήρια, για μας δεν αποτελούν τετελεσμένο γεγονός.

Θα εξαντλήσουμε την δυνατότητα διαλόγου που μας προσφέρεται πλέον από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αναιρέσουμε την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Άμεσα, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κωλυσιεργία ή πάγωμα των συνομιλιών και ενεργειών, θα προκηρύξουμε κινητοποιήσεις.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί για Σ.Σ.Ε. δεν θα υπογραφεί πριν την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων με σχετική ψηφοφορία.

Να τονίσουμε ότι την ομοψυχία και συσπείρωση του συνόλου των συναδέλφων στην αντιμετώπιση των σοβαρών καταστάσεων που διανύουμε, την συμμερίζεται και εκφράζει σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδικάτου.

 

  • Υποχρέωση χρήσης μάσκας οδηγών

 Λόγω της έξαρσης διάδοσης του COVID-19 στη πόλη μας των τελευταίων ημερών, η αστυνομία συστηματικά προέβη σε σύσταση προς τους συναδέλφους οδηγούς για υποχρεωτική χρήση μάσκας εν ώρα οδήγησης. Μάλιστα υπήρξε και βεβαίωση προστίμου σε δύο συναδέλφους.

Σήμερα εκπρόσωποι του Συνδικάτου πραγματοποίησαν παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου (από εκεί βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα) καταθέτοντας τον ισχύοντα νόμο που αναφέρει ότι συστήνεται και ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ο οδηγός να φοράει μάσκα. Με την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων και εξηγήσεων από την πλευρά μας για τις δύσκολες συνθήκες οδήγησης, έγινε κατανοητό και αποδεκτό ότι ο οδηγός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φοράει μάσκα. 

Την ίδια διαδικασία ακολουθήσαμε επισκεπτόμενοι και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Για κάθε ενδεχόμενο θα εφοδιάσουμε όλα τα κυκλοφορούντα λεωφορεία με αντίγραφο του σχετικού νόμου προς χρήση και διευκρίνηση σε Αστυνομικό Όργανο εάν απαιτηθεί.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.