ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

                    Αρ.Πρωτ. 758                                                                                                                                                             Θεσσαλονίκη 25/8/2020

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Συνάδελφοι – σσες

Η ροή των γεγονότων μας οδήγησε σε σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων (μειοψήφησαν οι παρατάξεις ΔΡΟΜΕΑΣ και ΕΣΥΣ).

Στα αιτήματα που εξωδίκως κοινοποιήσαμε προς Ο.Α.Σ.Θ. και Υπουργεία υπάρχει εξέλιξη αποφάσεων.

Με χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης που μας κοινοποίησε ο Γ. Γραμματέας Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλος, παρατείνονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τις αντίστοιχες μη μισθολογικές παροχές του 2019, μέχρι το τέλος του 2020.

Παράλληλα εκδόθηκε ΠΝΠ που δίνει την δυνατότητα πλέον στην Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην αγορά ανταλλακτικών και επισκευή λεωφορείων.

Από την πλευρά μας, άμεσα αποστέλλουμε έγγραφο προς τα Υπουργεία και Ο.Α.Σ.Θ. αποδεχόμενοι τις ρυθμίσεις διευθέτησης των αιτημάτων μας και παράλληλα δηλώνουμε την θέση μας ότι σε τυχόν μη εφαρμογή των αποφάσεων θα επανέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη ροή των εξελίξεων και διαδοχικών συναντήσεων είχαμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η επαναχορήγηση όλων των όρων της Σ.Σ.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της δευτερεύουσας προσωπικής διαφοράς, αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίζαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε σημερινή συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ., παρουσία του Προέδρου του Γενικού Διευθυντή και αντιστοίχως Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Συνδικάτου η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. δεσμεύτηκε πέραν των άλλων και για την επαναχορήγηση της δευτερεύουσας προσωπικής διαφοράς (κωδ. 52)!!!

Συνάδελφοι, με την απόφαση της Κυβέρνησης που επισήμως μας κοινοποιήθηκε, παύουν να υφίστανται οι τυπικοί-νομικοί όσο και ουσιαστικοί λόγοι συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Απεναντίας, έχοντας πλέον και εγγράφως την Κυβερνητική απόφαση επίλυσης των θεμάτων μας, σε περίπτωση μη εφαρμογής τους ισχυροποιείται πρόσθετα η θέση μας για επαναπροσδιορισμό απεργιακών κινητοποιήσεων.

Είμαστε εδώ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Προχωράμε με υπευθυνότητα και στοχεύουμε στην προοπτική της εργασίας μας αδιαφορώντας για πρόσκαιρες μικροσυνδικαλιστικές εντυπώσεις.

Η εμπιστοσύνη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Να είστε σίγουροι ότι ενωμένοι θα πετύχουμε.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

 

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                             ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.