ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

                 Αρ.Πρωτ.    765                                                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη  4 – 9 - 2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

 

Συνάδελφοι – σσες

Με την γνωστοποίηση της έλευσης του κλιμακίου του Υπουργείου Μεταφορών στην πόλη μας για την παρουσίαση των λεωφορείων του Δήμου Θεσ/κης και της συμφωνίας του leasing, επιδίωξη μας απετέλεσε η πραγματοποίηση συνάντησης με τα στελέχη του Υπουργείου για συζήτηση και ενημέρωση επί των θεμάτων που μας απασχολούν.

Η συνάντηση έγινες χθες, Πέμπτη 3/9, στα γραφεία του Συνδικάτου μας παρουσία του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου, του Διευθυντή του γραφείου του κ. Μυσίρη Βασιλείου, του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ. κ. Σκόδρα Γεωργίου, του Γενικού Διευθυντού κ. Ρετζεπέρη Ιωάννη και εκπροσώπων του Συνδικάτου μας.

Στην μακράς διάρκειας συζήτηση τέθηκαν αρχικώς από την πλευρά μας τα τρέχοντα ζητήματα της παράτασης της Σ.Σ.Ε. και ακολούθως τα προβλήματα του Οργανισμού καθώς και η μελλοντική το πορεία.

  • Μας επιβεβαίωση εκ νέου την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση των Σ.Σ.Ε. μέχρι τέλος του έτους.
  • Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες των παροχών μη μισθολογικού κόστους και ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα η αποστολή πρόσθετων αναλυτικών οικονομικών στοιχείων από τον Ο.Α.Σ.Θ. δηλώνοντας την πρόθεση του να αντιμετωπισθεί η πλειονότητα αυτών εντός του τρέχοντος μήνα.
  • Εξέφρασε την άποψη του Υπουργείου ότι οι νέες Σ.Σ.Ε. που θα συναφθούν, αντικαθιστώντας τις ήδη ισχύουσες, θα πρέπει να είναι όμοιες μεταξύ τους, σε όλα τα συναφή επαγγέλματα (π.χ. Συγκοινωνίες Αθηνών – Θεσ/κης κ.τ.λ.).
  • Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπ. Μεταφορών είναι η κυκλοφορία 400 λεωφορείων από τον Ο.Α.Σ.Θ. έως το τέλος του 2020. Σε ερώτηση μας, εάν υπάρχει πρόθεση παραχώρησης και επιπλέον γραμμών στα Κ.Τ.Ε.Λ., ο Γ. Γραμματέας δήλωσε ότι δε γνωρίζει κάτι τέτοιο και δεν τον ενδιαφέρουν οι φήμες που κυκλοφορούν.
  • Συζητήθηκαν επίσης θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως η διευθέτηση των αμαξοστασίων, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για την απόσυρση των μη επισκευάσιμων λεωφορείων ώστε να δοθεί η δυνατότητα αφαίρεσης χρήσιμων ανταλλακτικών και παράλληλα να ελευθερωθεί ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε φυσικά και το «αύριο» του Ο.Α.Σ.Θ. εν όψη του 2022 καθώς πλέον βρισκόμαστε σε διαδικασίες διαμόρφωσης πλάνου από την πλευρά της κυβέρνησης. Πάγια θέση μας, η συμμετοχή μας στις εξελίξεις με πρωταρχικό και κύριο στόχο την διασφάλιση των εργαζομένων.

Συνάδελφοι -σσες

Η μεθοδικότητα, ή επιμονή , η λήψη ψύχραιμων αποφάσεων και στοχευμένων κινήσεων θα συνεχίσουν να αποτελούν τα χαρακτηριστικά του προεδρείου του Συνδικάτου μας.

Λαϊκισμοί, ανεύθυνες θέσεις και κρότοι εντυπωσιασμού δεν αρμόζουν σε μία διοίκηση Συνδικάτου που σέβεται και τιμά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Οι πρόσκαιρες εντυπώσεις αρμόζουν μόνο σε αυτούς που ανεύθυνα προσπαθούν απλά να δηλώσουν ύπαρξη.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

 

                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                    ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                             ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.