ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ.

        Αρ.Πρωτ. 823                                                                                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 13/11/2020

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Η πανδημία του κορονοϊού ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα, την χώρα μας και το τελευταίο διάστημα έντονα την πόλη μας.

Όπως αναμενόταν κρούσματα πλέον έχουμε στον χώρο μας μεταξύ συναδέλφων και μελών των οικογενειών τους.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των υπολοίπων υγειονομικών αρχών στοχεύουν στην διατήρηση του ελέγχου της εξάπλωσης και περιορισμού των κρουσμάτων.

Πέραν των καθημερινών τεστ που πραγματοποιούνται και των μέτρων που λαμβάνονται αιτηθήκαμε σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. προς τον ΕΟΔΥ για γενικό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Πέραν όλων αυτών οφείλουμε και εμείς να τηρούμε τα εφικτά μέτρα προστασίας όπως χρήση μάσκας παντού και συχνό πλύσιμο χεριών.

Κάνουμε έκκληση στους αμφισβητούντες του COVID-19 να σεβαστούν τουλάχιστον τους συναδέλφους που λαμβάνουν μέτρα προστασίας κατά του ιού.

Η διασπορά κρουσμάτων μεταξύ συναδέλφων αναγκάζει τους Γιατρούς εργασίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να θέτουν σε προληπτική καραντίνα μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον τεράστια ζητήματα έλλειψης προσωπικού και ειδικά οδηγών.

Η υπηρεσία κίνησης από χθες προβαίνει σε αλλαγές αδειών και μεταφορές ρεπό για να καλύψει έκτακτες ανάγκες.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και από το πρωί είμαστε σε αγώνα δρόμου με την νομική μας υπηρεσία και το Εργατικό Κέντρο ως προς την διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και των κανονισμών.

Σαφώς βάσει νόμων η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε κοινωφελείς Οργανισμούς δίνει δυνατότητες λήψης έκτακτων μέτρων στους Οργανισμούς και Εργοδότες.

Η θέση του Συνδικάτου ξεκάθαρα προς την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. είναι η εξής:

Να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση όλοι οι οδηγοί (πλην των εχόντων πιστοποιημένων ιατρικών βεβαιώσεων για αδυναμία οδήγησης) που είναι αποσπασμένοι σε διάφορες θέσεις εργασίας εντός του Οργανισμού.

Κατόπιν και εφόσον το απαιτούν οι περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης, Ναι, να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων που ο νόμος τους παρέχει για αυτές τις περιπτώσεις.

Οτιδήποτε άλλο, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα μας βρουν απέναντί τους τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά. 

Παράλληλα είμαστε σε επικοινωνία με τον ΟΣΕΘ για προώθηση από κοινού αιτήματός μας για μείωση των κυκλοφορούντων λεωφορείων καθώς η επιβατική κίνηση είναι πλέον μειωμένη μετά και τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυτό που τονίζουμε σε κάθε αρμόδιο, είναι ότι αν δεν λάβουν δραστικά μέτρα, τον άλλο μήνα ενδεχομένως να μην υπάρχει κανείς διαθέσιμος οδηγός … 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.