ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ Κ.Λ.Π.

                       Αρ.Πρωτ. 826                                                                                                                                                           Θεσσαλονίκη 18/11/2020

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

  • Παρακολουθούμε στενά τις διαδοχικές εγκυκλίους που εκδίδονται από τις Αρμόδιες Δημόσιες Διευθύνσεις όσον αφορά τις ειδικές άδειες που χορηγούνται αυτό το διάστημα λόγω της “καραντίνας” που επιβλήθηκε απόρροια της πανδημίας του COVID-19.
  • Τονίζουμε ότι οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση προς την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε κατόπιν ο Γιατρός Εργασίας σαν ο αποκλειστικά αρμόδιος να κρίνει βάση των σχετικών εγκυκλίων την εξέλιξη των αιτήσεων.

Το πρόβλημα που υφίσταται για τις σχολικές άδειες όπου οι μη έχοντες υπόλοιπο κανονικών ή άλλων αδειών καλούνται να εργασθούν την τέταρτη (4η) ημέρα, είμαστε σε διαδικασία με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

  • Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού και των γενικών απαγορεύσεων μετακινήσεων και προγραμματισμού συναντήσεων, συνεχίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, την προσπάθειά μας για την επίλυση και των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων της καταβολής παροχών μη μισθολογικού κόστους. Υπήρξαν εκ νέου επαφές και αναμένουμε σύντομα εξελίξεις.

Αναμένουμε την άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα επιδίωξης προγραμματισμού συναντήσεων στην Αθήνα για το θέμα της νέας Σ.Σ.Ε.

Παράλληλα είμαστε σε διαρκή επαφή με Ε.Κ.Θ. και Γ.Σ.Ε.Ε. αναμένοντας και τις γενικότερες αποφάσεις της Κυβέρνησης για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τις αποφάσεις που θα παρθούν λόγω της επικρατούσας κατάστασης.

  • Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλά οχήματα του Οργανισμού να βγαίνουν στην Κίνηση χωρίς να είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα (άδειες κυκλοφορίας, βεβαιώσεις Κ.Τ.Ε.Ο. κ.τ.λ.). Κατανοούμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έλευση νέων λεωφορείων, έχουμε ενημερώσει όμως τις αρμόδιες Διευθύνσεις να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο όλων των οχημάτων και την επανατοποθέτηση των απαραίτητων εγγράφων σε αυτά.

Όλοι οι συνάδελφοι οδηγοί κατά την παραλαβή του οχήματος θα πρέπει να ελέγχουν και σε περίπτωση απουσίας των εγγράφων να ενημερώνουν τον Σταθμάρχη για την άμεση επανέκδοσή τους.

  • Μας κουνά το δάκτυλο η νέα – μεταβατική – διοίκηση της ΔΑΚΕ – Ο.Α.Σ.Θ., προφανώς θυμωμένη από την θέση του Συνδικάτου για επιστροφή των αποσπασμένων οδηγών (εξαιρουμένων των ιατρικών αποσπάσεων) αυτή την δύσκολη περίοδο με την διαδοχική διάθεση μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε καραντίνα.

Αφού λοιπόν δηλώνουν ότι θα είναι “παρών σε κάθε κάλεσμα της Διοίκησης” – λες και δεν περιφέρονται συνεχώς στον 6ο - επιδίδονται μέσω ανακοίνωσης σε αντιγραφή των ενεργειών του Συνδικάτου και των σχετικών ιατρικών εγκυκλίων για μέτρα προστασίας, και ως “μοναδική υπεύθυνη παράταξη” επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στο Συνδικάτο!!!

Από την εξάπλωση του κορονοϊού  έως και την μη επίλυση των μη μισθολογικών και Σ.Σ.Ε. ……

Δηλαδή μας λένε εμμέσως πλην σαφώς ότι Διοίκηση Ο.Α.Σ.Θ. και Κυβέρνηση ανταποκρίνονται με συνέπεια έναντι των εργαζομένων και για όλα φταίει το “κακό Συνδικάτο”….

Μάλιστα, τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι ….

  • Επειδή η θέση του Συνδικάτου είναι πάντα ξεκάθαρη τονίζουμε εκ νέου τα εξής:

Το Συνδικάτο δεν διακατέχεται από κανένα αίσθημα ρεβανσισμού ενάντια συναδέλφων.

Όμως οι δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε με την καθημερινή πλέον διάθεση σε καραντίνα μεγάλου αριθμού εργαζομένων και ειδικά οδηγών, επιβάλει για το διάστημα αυτό την επιστροφή στην κίνηση κάθε αποσπασμένου που δεν έχει ιατρικό θέμα.

Στην έξοδο της κρίσης, θα είναι στη διάθεση της Διοίκησης και των Υπηρεσιών να επιστρέψουν στη θέση που αποσπάστηκαν.

Χωρίς εξαιρέσεις……

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                 ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                            ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.