Κ.Τ.Ε.Λ. και Ο.Α.Σ.Θ.

Αρ.Πρωτ. 165                                                                                                                                                    Θεσσαλονίκη 25/9/2018

 

                                                                                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Γνωρίζαμε αρκετό καιρό πριν τον διακαή πόθο των ιδιωτών του ΚΤΕΛ να επανακτήσουν τις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούσαν πριν τις επεκτάσεις - με νομοθετική ρύθμιση – του Ο.Α.Σ.Θ. τα έτη 2003 και 2011.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούμε και διαπιστώνουμε μια έντονη κινητικότητα με δηλώσεις και ανεπίσημες συναντήσεις μεταξύ ιδιοκτητών ΚΤΕΛ – Ο.Α.Σ.Θ. και Κυβερνητικών φορέων.

Το όλο εγχείρημα εάν τελεσφορήσει θεωρούμε ότι θα αποτελέσει πισωγύρισμα για τον νομό Θεσσαλονίκης καθώς θα υπάρξει συρρίκνωση και υποβάθμιση της εξυπηρέτησης διότι το ΚΤΕΛ ήδη σε δηλώσεις στελεχών του προσδιορίζει δραματική περικοπή δρομολογίων και οχημάτων ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και άμεση παραδοχή αποτυχίας των Κυβερνητικών επιλογών με την κρατικοποίηση του Ο.Α.Σ.Θ. ένα μόλις χρόνο πριν.

Η επισημοποίηση αυτών των σεναρίων ήδη γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τις τοπικές κοινωνίες του νομού ενώ αμέτοχοι δεν θα μείνουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι σε επικείμενη προσπάθεια συρρίκνωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία.

Τα “μονοπάτια” του Αγώνα και των κινητοποιήσεων τα γνωρίζουμε πολύ καλά καθώς ακόμη παραμένουν νωπές οι μνήμες των κινητοποιήσεών μας με πολυήμερες επισχέσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους της πόλης.

Εάν απαιτηθεί , ξέρουμε να το ξανακάνουμε καθώς στις τάξεις μας παραμένουν αμετάβλητα τα στοιχεία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης – Ενότητας και Δυναμικής παρά τις προσπάθειες “αρκετών” να μας διαβάλλουν ακόμη κι εκ των έσω….

Το μήνυμά μας για άλλη μια φορά είναι σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ. ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΘ.

 

Συνάδελφοι, παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις ενώ παράλληλα προσδιορίζουμε και σειρά επαφών με φορείς και εμπλεκόμενους.

Από την πλευρά του Ο.Α.Σ.Θ., αρχικώς τουλάχιστον υπάρχουν προφορικές διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται θέμα παραχώρησης συγκοινωνιακού έργου στην ΚΤΕΛ Α.Ε.

Θα αναμένουμε και ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  οι εργαζόμενοι θα συναποφασίσουμε με βάση τις εξελίξεις.

 

 

                                                                                               ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                            ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.