Υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε.

Αρ.Πρωτ. 24                                                                                                   Θεσσαλονίκη 22/2/2018

 

 

                                                                                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι – σσες

  • Χθες Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018 στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Θ. υπογράφηκε η Ε.Σ.Σ.Ε. μεταξύ των Διοικήσεων του Οργανισμού και του Συνδικάτου, σύμφωνα με την από 7-12-2017 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Η νέα Συλλογική Σύμβαση έχει ισχύ από 1-10-2017 έως 31-12-2019.
  • Η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. κατοχυρώνει και διασφαλίζει τους εργαζόμενους στο δύσκολο μεταβατικό στάδιο που διανύουμε ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ισχυρή βάση ενόψει της μεταφοράς του Ο.Α.Σ.Θ. στην Α.Σ.Υ.Θ. το προσεχές χρονικό διάστημα.
  • Είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε μισθολογική απώλεια υφίσταται ο κάθε εργαζόμενος, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούν “φωνές” αγανάκτησης και αντιδράσεις πάντα εκ του ασφαλούς.

Η ρεαλιστική και χωρίς συναισθηματισμούς εκτίμηση της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 7-8 χρόνια, η κατάσταση που βιώναμε εμείς οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. το προηγούμενο διάστημα (καθυστέρηση πληρωμών, απειλές για εξοντωτικές μειώσεις, αβεβαιότητα για το αύριο της εργασίας μας) δίνει το δικαίωμα στην πλειοψηφία των εργαζομένων που στήριξαν την πρόταση της Σ.Σ.Ε., να θεωρούν επιτυχία την υπογραφή της νέας.

  • Διατηρούνται τα θεσμικά μας κεκτημένα και διευρύνονται.
  • Οι εργαζόμενοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης εντάσσονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ οι εργαζόμενοι πτυχιούχοι εντάσσονται στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια Π.Ε. ή Τ.Ε. σε οποιαδήποτε θέση εργασίας και αν βρίσκονται.
  • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε όλες τις κατηγορίες κίνησης και συντήρησης.
  • Επιδόματα θέσης ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες προαγωγών.
  • Βρεφονηπιακοί – Νηπιακοί και ειδικοί σταθμοί.
  • Κατηγορίες ειδικών αδειών κ.α.

Συνάδελφοι, για όλα τα θέματα της νέας Σ.Σ.Ε. θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση προς όλους τους εργαζόμενους.

Τονίζουμε, όπως δεσμευθήκαμε στην Γ.Σ. και γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση, ότι θα προγραμματισθούν καλέσματα ενημέρωσης ανά κλάδο εργαζομένων για ανάλυση τρόπου μισθοδοσίας και ερμηνείας άρθρων της νέας Σύμβασης.

Σύντομα πλέον, όλοι αυτοί που επενδύουν στην αγωνία των συναδέλφων και επιδίδονται σε παραπληροφόρηση – για την προσωπική τους ανάδειξη – θα πάρουν τις απαντήσεις ενώπιον των συναδέλφων.

Είναι εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά εκ του ασφαλούς ισοπεδώνοντας τα πάντα και κριτικάροντας το κάθε τι.

Ακούσατε απ’ όλους τους αυτόκλητους σωτήρες και επαναστάτες έστω και μία υλοποιήσιμη διαφορετική πρόταση; ΟΧΙ!! Μόνο αναθεματισμούς. Τελευταία μάλιστα η παράταξη της ΔΑΣ σε συνεργασία με ομάδα εργαζομένων – που η ίδια πριν λίγες μέρες τους ταυτοποίησε προσδίδοντάς τους τίτλο πολιτικού κόμματος – προέβη σε μια ενέργεια εξαπάτησης των εργαζομένων προβαίνοντας σε συλλογή υπογραφών για πρόκληση Γενικής Συνέλευσης.

Στα λόγια, για την απόσπαση της υπογραφής λέγανε για ενημέρωση επί της Σ.Σ.Ε. Στο κείμενο που κατέθεσαν στο Συνδικάτο, αναγράφουν για “Λήψη νέας απόφασης για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας”.

Μα είναι δυνατόν; Δεν γνωρίζουν ότι ειλημμένη πλειοψηφική απόφαση Γενικής Συνέλευσης δεν αναιρείται με συγκέντρωση υπογραφών; Τι άραγε να αποσκοπούν; Αναπάντητο ερώτημα και αυτό…. Φυσικά πουθενά δεν αναφέρουν τι διαφορετικό και με ποιο τρόπο θα το επιτύχουν.

 

 

 

 

                                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                       ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.