Μεταφορά ΑΣΥΘ

Αρ.Πρωτ. 265                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 3/12/2018

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Πέραν των γενικών θεμάτων που αφορούν το μέλλον της εργασίας μας, την μεταφορά στη νέα εταιρία (Α.ΣΥ.Θ.) και διασφάλιση όλων των εργαζομένων, την συμμετοχή μας στην διαμόρφωση νέων κανονισμών, την προετοιμασία νέας Σ.Σ.Ε. ,εξίσου σημαντική είναι και η διαρκής προσπάθεια αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του έργου που οι εργαζόμενοι καλούνται να εκπληρώσουν.

  • Σε σειρά εγγράφων που προωθούμε, αρχικώς για την ανάδειξη των προβλημάτων και στοχεύοντας στην αντιμετώπισή τους, επισημαίνουμε διαρκώς στους παραλήπτες των εγγράφων την ανάγκη αντιμετώπισης των αιτημάτων μας.

Προς την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. απευθυνόμαστε για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος που έχει να κάνει με τα καθίσματα των οδηγών στα λεωφορεία. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση δυσχεραίνοντας το έργο του οδηγού ενώ αποτελούν κύρια αιτία πολλών μυοσκελετικών προβλημάτων των συναδέλφων. Τοποθέτηση επί του θέματος υπάρχει και από τους Γιατρούς Εργασίας.

  • Επισημαίνουμε την κάκιστη κατάσταση και ελλιπή συντήρηση των μηχανισμών από τις “ράμπες” των λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ ( ειδικά στα 200άρια που δεν λειτουργεί σχεδόν ούτε μία).
  • Προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τις ώρες πρωινής εξόδου των λεωφορείων από το Αμαξ. Σταυρούπολης.   
  • Εκ νέου προχωράμε σε καταγραφή προβληματικών οδικών σημείων στους δρόμους της πόλης ζητώντας την αντιμετώπισή τους.
  • Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρότασή μας για μεταφορά της στάσης “Πεζογέφυρα” επί της Λαγκαδά λόγω επικινδυνότητας, την διευθέτηση παρκαρισμένων και σηματοδότη στην Εθνικής Αμύνης προς Εγνατία, τα παρκαρισμένα στην Ελένη Ζωγράφου πριν και μετά το Νοσοκομείο “Αγ. Δημήτριος”, την κατάσταση στην περιοχή των 40 Εκκλησιών με την έλλειψη σήμανσης και κώνων, τους σηματοδότες στην Αγαμέμνωνος, την επανατοποθέτηση κώνων στα εκατοντάδες σημεία που συνεχώς επανατοποθετούμε.
  • Παρόμοια έγγραφα γίνονται διαρκώς για όλα τα καταγεγραμμένα προβληματικά σημεία επιδιώκοντας την αντιμετώπισή τους.
  • Παράλληλα με τα ως άνω, και γνωρίζοντας την χαρακτηριστική γραφειοκρατία που επικρατεί παντού, έχουμε εισηγηθεί προς τον ΟΣΕΘ την ανάληψη πρωτοβουλίας για διαδημοτική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση καθημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων που παρεμποδίζουν την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας ώστε να αποκομίσουμε δεσμεύσεις συνεργασίας και άμεσης αντιμετώπισης καθημερινών ζητημάτων χωρίς να απαιτείται η κλασική χρονοβόρος διαδικασία που ισχύει έως σήμερα.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αναμένοντας τις εξελίξεις επί των προτάσεών μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.