Για Σταση 3-10-2018

            Αρ. πρωτ.176                                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 3/10/2018

 

 

 

                                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία  Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων αποφασίσαμε την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στην αιφνίδια κατάθεση και συζήτηση προς ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου του προσφάτως δημοσίας ευθύνης Ο.Α.Σ.Θ. σε ΚΤΕΛ Α.Ε. και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Οι μάσκες πέσανε και οι πραγματικοί στόχοι της πολυδιαφημιζόμενης κρατικοποιήσης του Ο.Α.Σ.Θ. αποκαλύπτονται.

Η διάλυση της συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ο διαμελισμός χιλιάδων εργαζομένων, μας βρίσκει αντίθετους και μας αναγκάζει να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους.

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, εμείς οι εργαζόμενοι προκηρύσσουμε στάση εργασίας για σήμερα από 19:00΄ έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη Γενική Απεργία απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και άμεση διαβούλευση με Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους στην Αστική Συγκοινωνία.

Για την συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. 

 

 

                                                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                    ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.