ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ Δ.Χ.

Αρ.Πρωτ.4/06                                                                                                                                     Θεσσαλονίκη 8/1/2018

 

                                                                                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

  • Ευχόμαστε ολόψυχα σε σας και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και πρωτίστως υγεία σε όλους.

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά έντονων εξελίξεων και ριζικών αλλαγών, καθοριστικών για την πορεία και το μέλλον της εργασίας μας.

Η εδώ και χρόνια πλέον διαπιστωμένη κατάσταση της χώρας μας δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και επαναπαύσεις.

Η αγωνιστική διάθεση και πρωτίστως η συσπείρωση και η ενότητα όλων μας, θα πρέπει να συνεχίσει να μας χαρακτηρίζει.

  • Σ.Σ.Ε.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για διευκρίνηση και επίλυση λεπτομερειών πριν την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε. θεσμικά κυρίως ζητήματα που χρίζουν νομικής διευθέτησης, αλλά και ζητήματα οικονομικά όπως π.χ. διαμόρφωση προσωπικής διαφοράς σε κατηγορίες εργαζομένων (λόγω απουσιών από μεγάλες ασθένειες, άνευ αποδοχών, προσκόμιση βεβαιώσεων σπουδών κ.τ.λ) και τα οποία απαιτούν προσεκτικό και λεπτομερή έλεγχο από την πλευρά μας, είναι οι κυρίως αιτίες που καθυστερούν την υπογραφή της σύμβασης.

Βέβαια η καθυστέρηση αυτή δίνει τροφή σε ορισμένους “καλοθελητές” να κατασκευάζουν σενάρια απόρριψης, επαναδιαπραγμάτευσης κ.τ.λ.. Σύντομα θα διαψευστούν.

  • Τρίτη απόγευμα 9/1/2018 θα καταβληθεί ο μισθός μηνός Δεκεμβρίου 2017 και η εξόφληση Δώρου Χριστουγέννων.

Τονίζουμε ότι Δώρο Χριστουγέννων μας αναλογούσε σε ποσοστό 5/8, καθώς το δώρο υπολογίστηκε από 1 Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το νομικό μας γραφείο γίνονται ενέργειες για τον επαναπροσδιορισμό του Δώρου καθώς ο υπολογισμός έγινε – βάση νόμου – με τα μισθολογικά δεδομένα του Δεκεμβρίου.

Η δική μας άποψη είναι ότι έπρεπε να υπολογισθεί με τα δεδομένα των προηγούμενων εξοφλητηρίων. Κι εκεί εστιάζει η νομική μας προσπάθεια.

  • Με την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων του νέου μισθολογίου και την υπογραφή της Σύμβασης, θα επανέλθουμε για ανάλυση και διευκρινήσεις επί του νέου μισθολογίου και πως αυτό αναλύεται.

 

 

 

                                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                                      ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.