ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ

Αρ.Πρωτ.      284                                                                                                                   Θεσσαλονίκη  4/1/2019

 

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ –ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Συνάδελφοι – σσες,

Η άμεση αντίδραση που επιδείξαμε στην κατάθεση της τροπολογίας (2-10-2018) για εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ και ακολούθως προβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, είχε σαν αποτέλεσμα να κατηγορηθούμε από κάποιους ότι απλά θέλαμε να αποκομίσουμε συνδικαλιστικά οφέλη….

Σήμερα λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι αγωνίες, αλλά και οι καταγγελίες μας πριν 2-3 χρόνια, για προσπάθεια φιλετοποίησης  μέρους του ΟΑΣΘ, επιβεβαιώνονται.

Παράλληλα αποδεικνύεται ότι η πολυδιαφημιζόμενη κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αποτυγχάνει πλήρως.

Αδυναμία συντήρησης και εξόδου των λεωφορείων, μείωση του παρεχόμενου έργου προς τους πολίτες, επιδείνωση δυσμενών εργασιακών συνθηκών προς τους εργαζόμενους.

Σαν επιστέγασμα της παραδοχής αποτυχίας του εγχειρήματος της κρατικοποίησης, έρχεται η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης για εκχώρηση έργου και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες…….

Οι παλαιοί “κακοί κρατικοδίαιτοι ιδιώτες”, αντικαθίστανται πλέον από “νέους καλούς κρατικοδίαιτους ιδιώτες”…..

Με την αριθμ.πρωτ Α102445/4465 Υπουργική απόφαση ανατίθεται στον ΟΣΕΘ Α.Ε να υπογράψει σύμβαση εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε και την παραχώρηση εκτέλεσης δρομολογίων στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. (Ευαγγελίστρια –Λαγκαδίκια-Ακροπόταμος- Νο 90 Κουφάλια- Μάλγαρα-Τοπικό Λαγκαδά-Αθυρα- Ραχώνα).

Συνάδελφοι,σσες,

Σε αναμονή της θέσης που θα πάρουν οι τοπικοί φορείς της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης (Δήμοι κ.λ.π.) για μας κυρίαρχο θέμα αποτελεί η πλήρης διασφάλιση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για την στάση μας και σαφώς πριν προβούμε σε οποιανδήποτε κίνηση θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς όλους τους εργαζόμενους.

 

 

 

 

 

 

                                                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                            ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.