ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

  Αρ.Πρωτ.  289                                                                                                                    Θεσσαλονίκη 09/01/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βρέθηκαν σε έξαρση από το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, ανέδειξαν για άλλη μια φορά την γύμνια και έλλειψη σχεδίων που διέπουν τον κρατικό μηχανισμό ως προς την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν κατάφεραν οι “φορείς” να διατηρήσουν καθαρούς έστω τους ελάχιστους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης μας. Στην προ διετίας επανάληψη τέτοιων καιρικών φαινομένων “πάγωσαν οι αλατιέρες”, τώρα τους έφταιγε η πυκνότητα του θαλασσινού νερού….

Ευθύνες φέρουν και οι διευθυντικές υπηρεσίες του Οργανισμού που δεν μερίμνησαν τουλάχιστον να κυκλοφορήσουν τα “υπηρεσιακά” λεωφορεία αναγκάζοντας την πλειοψηφία των εχόντων υπηρεσία συναδέλφων, να υποστούν αφάνταστη ταλαιπωρία.

Για τις αλληλοκατηγορίες και μετατοπίσεις ευθυνών ως προς την κυκλοφορία των λεωφορείων στους δρόμους, η απάντησή μας είναι συγκεκριμένη:

“Διασφαλίστε μας καθαρούς δρόμους κι εμείς θα επιτελέσουμε το κοινωνικό καθήκον μας της μεταφοράς και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού”. Είναι αδιανόητο μιας ημέρας χιονόπτωση, να παραλύσει μια πόλη 1,5 εκατ. κατοίκων….

Για το Σάββατο 5/1/2019 οι συνάδελφοι που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην υπηρεσία τους λόγω των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού θα υπολογιστούν κανονικά τα ημερομίσθιά τους.

Για τις προηγούμενες ή τις επόμενες ημέρες αποκλεισμού, όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να μεταβούν στον οικείο δήμο διαμονής τους και να ζητήσουν βεβαίωση αποκλεισμού και μη εκτέλεσης συγκοινωνίας όπως ορίζει ο νόμος – για να αιτηθούν την καταβολή απώλειας ημερομισθίων.

  • Μετά την καταγγελία του Συνδικάτου στην επιθεώρηση εργασίας για την μη χορήγηση αναπαύσεων ετών 2017-2018 σε κατηγορία εργαζομένων στα συνεργεία, χθες Δευτέρα 7/1/2019 συγκλήθηκε η επιτροπή επίλυσης εργατικών διαφορών και η κάθε πλευρά κατέθεσε την θέση και άποψη της επί του θέματος.

Αναμένουμε την διατύπωση της θέσης από την πλευρά της Επιθεώρησης Εργασίας.

  • Η τακτική της παρουσίασης του άσπρου σε μαύρο, είναι προσφιλής στους έχοντες συνδικαλιστικό κενό και προκειμένου να καλύψουν την ανυπαρξία τους επιδίδονται στην κλασική και πάγια τακτική της μείωσης με οποιονδήποτε τρόπο κάθε επιτυχίας της Διοίκησης του Συνδικάτου.

Τους ενημερώνουμε ότι δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την πλειοψηφία των συναδέλφων, η θετική έκβαση της Αγωγής μας για το επίδομα Ασφαλούς Οδήγησης είναι μόνο η αρχή.

Με επιμονή και υπομονή, οι προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση του Συνδικάτου, θα φέρουν στην πορεία αρκετά ακόμη θετικά αποτελέσματα και οφέλη προς το σύνολο των εργαζομένων.

Το “φύσημα του ανέμου” που επικαλούνται σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, έχει παρασύρει αρκετούς σαν κι αυτούς στο παρελθόν στην αφάνεια και  απαξίωση στην μνήμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                         ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.