ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

        Αρ.Πρωτ. 374                                                                                                                                        Θεσσαλονίκη 11/6/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κλιματιστικά λεωφορείων

 

Συνάδελφοι – σσες

Διανύουμε πλέον την καλοκαιρινή περίοδο, και το γνωστό και  επαναλαμβανόμενο– επί σειρά ετών – πρόβλημα δυσλειτουργίας των κλιματιστικών στα λεωφορεία συνεχίζεται.

Κλιματιστικά που δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν, κλιματιστικά που όταν λειτουργούν πιέζουν τον κινητήρα και αυξάνουν την θερμοκρασία του, σε άλλους τύπους λεωφορείων μειώνουν σημαντικά την ιπποδύναμη του  κινητήρα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ξεκινήσουν και άλλες πολλές αιτίες δημιουργούν το παζλ της εικόνας των λεωφορείων του Οργανισμού.

Αποτέλεσμα η καταπόνηση εργαζομένων οδηγών αλλά και επιβατικού κοινού που δικαίως διαμαρτύρεται αλλά δυστυχώς αυτός που τα “ακούει” είναι ο οδηγός.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή θέση του Ο.Α.Σ.Θ. ως προς την κατάσταση των οχημάτων, όπως επίσης και την ανάγκη εξυπηρέτησης των χρηστών της συγκοινωνίας.

Όμως και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι είναι άνθρωποι, που δουλεύουν σε συνθήκες καταπόνησης.

Τονίζουμε ότι σε ημέρες και ώρες που η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια ανοχής, και υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας κλιματισμού, επικοινωνούμε με το συνεργείο, ενημερώνουμε τον Σταθμάρχη και οδηγούμε το λεωφορείο για αντικατάσταση.

Παράλληλα και όταν ακόμη δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, συμπληρώνουμε στο δελτίο βλαβών του λεωφορείου οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας σχετικά με πιθανή βλάβη ή αιτία υπολειτουργίας των κλιματιστικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ     

                                                

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣΔ.                                                                                                                               ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.