ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΚ

                Αρ.Πρωτ. 398                                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη 30/7/2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Συνάδελφοι – σσες

Βρισκόμαστε σε αναμονή των Διοικητικών εξελίξεων στον Ο.Α.Σ.Θ. καθώς και της γνωστοποίησης των Κυβερνητικών προθέσεων για το παρόν και το μέλλον της συγκοινωνίας στην πόλη μας αλλά και τον νομό Θεσσαλονίκης.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν επισήμως από το Υπουργείο Μεταφορών τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού.

Έχουμε επισημάνει από την πλευρά μας την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών καθώς η σημερινή κατάσταση του Οργανισμού δεν προσφέρεται για ολιγωρίες και χάσιμο χρόνου.

Η τραγική κατάσταση της συγκοινωνίας επιβάλλει άμεσα την ανάληψη ευθυνών αλλά και των απαιτούμενων πρωτοβουλιών και ενεργειών που θα δώσουν την αίσθηση προς εργαζόμενους και επιβατικό κοινό ότι θα επιδιωχθεί η ανάταση της συγκοινωνίας.

 

Συνάδελφοι – σσες

Κοινοποιήθηκε και στα μέσα ενημέρωσης η αυστηρή εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε την αυστηρότητα των ποινών και ειδικά στους οδηγούς δημοσίας χρήσεως οχημάτων όπου πέραν της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδήγησης τα πρόστιμα αγγίζουν τις 3.000€.

 

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας επαναλαμβάνεται συχνά το φαινόμενο της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδήγησης από συναδέλφους που είχαν στην κατοχή τους δίκυκλα, λόγω μη τήρησης του ΚΟΚ για την χρήση κράνους.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι συνεχώς εντείνονται οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και οι ποινές είναι εξοντωτικές με δυσβάσταχτες επιπτώσεις.

Όρια ταχύτητας, χρήση αλκοόλ, ζώνη ασφαλείας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κράνος και αντικαπνιστική νομοθεσία πρέπει να μας γίνουν βίωμα τηρώντας κατά γράμμα τον ΚΟΚ.  

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.