ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΣΣ

       Αρ.Πρωτ. 415                                                                                                                                                      Θεσσαλονίκη 2/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι – σσες

Με τον ορισμό της νέας Διοίκησης του Οργανισμού όλοι αναμένουμε τα πρώτα δείγματα και ενέργειες από την πλευρά της που θα μας δώσει την αίσθηση της προσπάθειας ανάτασης του Ο.Α.Σ.Θ. και την σταδιακή βελτίωση του στόλου των λεωφορείων που θα έχει αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Διαπιστώνουμε όντως ότι αρχικώς τουλάχιστον επιχειρείται ένας προγραμματισμός που θα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με έκπληξη αρχικώς και προβληματισμό αντιμετωπίσαμε μια πρώτη ενέργεια της Διοίκησης στην αντιμετώπιση ενός συχνά επαναλαμβανόμενου φαινομένου στον χώρο των λεωφορειακών γραμμών του Ν. Σ. Σταθμού και Μαργαροπούλου.

Στους χώρους αυτούς, όπως είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνία της πόλης μας, κυκλοφορούν και δρουν “διάφορες” ομάδες ατόμων που επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες παρενόχλησης και κλοπής διερχόμενων πολιτών αλλά και λεωφορείων.

Σε επανάληψη αυτού του φαινομένου με κλοπή των συλλεκτών κερμάτων από κάποια λεωφορεία, η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια συνετισμού και τιμωρίας όλων των εργαζομένων στα τέρματα του  Ν. Σ. Σταθμού και της Μαργαροπούλου αλλάζοντάς τους γραμμές εργασίας για την Κυριακή 1/9/2019.

Αν είναι δυνατόν, με ενέργειες εκφοβισμού να επιδιώκουν την αντιμετώπιση και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Η απάντησή μας ήταν άμεση.

  • Επισκευή των λεωφορείων (στα περισσότερα λόγω απώλειας του αέρα ανοίγουν οι πόρτες).
  • Θωράκιση των “κουμπαράδων”.
  • Επαναφορά SECURITY σε Ν. Σ. Σταθμό και Μαργαροπούλου.
  • Και σαν Διοίκηση του Οργανισμού να απαιτήσουν και αυτοί την έντονη αστυνόμευση της περιοχής για τον περιορισμό και πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Τονίσαμε ότι οι ήδη καταπονημένοι εργαζόμενοι οδηγοί, κύριοι αποδέκτες των προβλημάτων της συγκοινωνίας αλλά και αγανάκτησης του επιβατικού κοινού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ.

Παράλληλα επαναλάβαμε την πάγια θέση μας (όπως κάναμε και με τους προηγούμενους) ότι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ενώ επιφυλασσόμεθα για χρήση κάθε μέσου και ενέργειας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Εδώ είμαστε …….

 

Τέλος, για άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη διατήρησης της Αγωνιστικής μας Συσπείρωσης και όπως πάντα Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που στρέφονται ενάντια στα δίκαια των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                 ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                                              ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.